Снабдяват инспекторите от Автомобилна администрация с таблети, мобилни ПОС терминали

...
Снабдяват инспекторите от Автомобилна администрация с таблети, мобилни ПОС терминали
Коментари Харесай

Дават почти 1 млн. лв. за нови таблети на Автомобилна администрация“

Снабдяват инспекторите от " Автомобилна администрация " с таблети, мобилни ПОС терминали и принтери. Това съобщи изпълнителният шеф на ИА " Автомобилна администрация " Бойко Рановски , представен от пресслужбата на Министерството на превоза.

Той показа план за нови електронни услуги , автоматизиране на обмяната на данни с Министерство на вътрешните работи и възстановяване на системата за надзор. Стойността на плана е 990 553 лв., като срокът за осъществяване е до 31 октомври 2020 година
 Бойко Рановски поема
Бойко Рановски поема " Автомобилна администрация "  

Предложението е на министъра на превоза Ивайло Московски

" Всичките 80 екипа на организацията ще управляват посредством нова профилирана система . Тя разрешава в действително време да се ревизира наличната информация за транспортните средства , водачите и превозвачите. При констатиране на нередности издаденият акт незабавно се вписва в системата и се принтира, като непознатите жители ще имат опция посредством ПОС терминал да заплатят на място санкцията ", съобщи Бойко Рановски .

Проверките ще бъдат на инцидентен принцип . Системата автоматизирано ще разпределя дилемите на проверяващите екипи, според техните пълномощия, като ръководителите ще имат опция да наблюдават работата им по-ефективно. Очаква се това да понижи времето за инспекциите, да усъвършенства контролната активност и да ограничи корупционните фактори.

Седем нови електронни административни услуги бяха показани от заместител изпълнителният шеф на ИА " Автомобилна администрация " Дамян Войновски . Тяхната реализация е в границите на плана.

След месеци компаниите ще могат да подават електронно, посредством приложение, заявки за изпити за водачи на автомобил и на таксиметрови коли, за транспорт на рискови товари; за преиздаване, замяна или издаване на препис на карта за цифрови тахографи, както и за карта за подготовка на лидера.

Проектът планува да бъдат свързани общо 12 регистъра и база данни , сподели Войновски. " Автоматично по електронен път ще бъдат обменяни разнообразни данни с Министерство на вътрешните работи , които досега се предоставяха на книжен притежател, като да вземем за пример протоколите от изпитите на водачите . Това ще докара до прекъсване на злоупотребите при техническите прегледи и повишение на контрола при изпитите на претендентите за водачи ", добави Дамян Войновски.

Проектът " Надграждане на поддържаните от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " регистри за периодически прегледи за техническата редовност на ППС и образованието и изпитите за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС. Изграждане на нов модел на контролната активност, учреден на оценка на риска " се съфинансира от Европейския обществен фонд, посредством Оперативна стратегия " Добро ръководство ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР