Снабдяването на Бундесвера отдавна е в плачевно състояние: самолетите не

...
Снабдяването на Бундесвера отдавна е в плачевно състояние: самолетите не
Коментари Харесай

Die Welt: Проблеми със самолетите, танковете, оръжието, а сега на Бундесвера не му стигат дори и обувки

Снабдяването на Бундесвера от дълго време е в плачевно положение: самолетите не летят, танковете не пълзят, пушките не стрелят. Сега даже са зародили проблеми с главните потребности - с армейските обувки, написа немският вестник Die Welt.

Още през 2016 година немското министерство на защитата е възнамерявало изцяло да обезпечи военните с нови обувки, само че процесът се е проточил с години, написа "Поглединфо ".

Самолетите не летят, танковете не пълзят, пушките не стрелят - оборудването на Бундесвера е в неприятно положение, написа немският вестник Die Welt. Понятието за „ условна подготвеност за защита “ в тази ситуация подхожда съвършено, отбелязва изданието. Сега немските бойци имат проблеми даже с доставката на най-простите неща, или, по-точно, с главните предмети - армейските обувки.

В процеса на доставяне на Бундесвера с нови ботуши породиха големи закъснения, се споделя в публикацията. По искане на депутата от Свободната демократична партия Мари-Агнес Страк-Цимерман от Министерството на защитата написаха:

„ Пълното използване на новата система за военни обувки за въоръжените сили в сходство с настоящото обмисляне ще завърши преди края на второто тримесечие на 2022 година “Всъщност в началото беше планувано военните да получат нови обувки преди края на 2020 година, отбелязва немският вестник.

Сроковете не могат да бъдат спазени „ заради ограничавания индустриален потенциал на промишлеността “, обясниха от министерството. Официалният му представител обаче не уточни съответния брой военни, които към този момент са получили нови обувки. “Само няколко” са изцяло оборудвани с нови военни обувки, съобщи Министерството на защитата.

В писмен отговор на запитването на Страк-Цимерман в това време се оповестява, че 160 хиляди от съвсем 183 хиляди военни са получили първата двойка тежки армейски ботуши - втората двойка към момента я няма.

Едва 31 хиляди бойци към този момент са получили леки ботуши. Смяната на обувките „ за през цялата година “ с два чифта тежки и един чифт леки армейски обувки беше планувана от 2016 година, изяснява изданието.

Според Страк-Цимерман наподобява „ гротескно “, че е належащо толкоз време, с цел да се оборудва цялата войска с нови обувки. В последна сметка това не е въпрос на мода, а на сигурност. „ Представете си, в случай че пожарникарите би трябвало да гасят пожари в чехли “, сподели депутатът от свободните демократи.

Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер по време на първото си посещаване в армията и здравната работа на Бундесвера във вторник акцентира, че бойците се нуждаят от „ съвременно, изпитано съоръжение “, с цел да бъдат подготвени за работа. Войските би трябвало да бъдат оборудвани в сходство със дилемите си. Това се отнася и за “личното оборудване” на военните, сподели Крамп-Каренбауер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР