Сн. БГНЕС Все повече собственици на кучета ги изоставят в

...
Сн. БГНЕС Все повече собственици на кучета ги изоставят в
Коментари Харесай

Все повече породисти кучета стават бездомни


Сн. БГНЕС

Все повече притежатели на кучета ги изоставят в приютите на общинското дружество " Екоравновесие ". Става въпрос за породисти животни, които стават бездомни, тъй като хората не могат или не желаят да се грижат повече за тях. Това сподели шефът на сдружението Веселин Асенов в петък.

Само през януари в приютите на предприятието са оставени 9 домашни кучета. Сред тях и майка-питбул с дребните си. Според анализите изхвърлянето на към този момент нежеланите домашни любимци на улицата е една от аргументите за съществуването на бездомни кучета.

В същото време през януари са осиновени 50 кучета от приютите на " Екоравновесие ", а за цялата 2017 година - 693. Общинското дружество ще продължи акцията си за осиновяване. Тя се провежда на обществени места като търговски центрове, където хората могат да видят част от жителите на приютите, да ги разходят, да вземат някой от тях у дома за непрекъснато. Кампанията започва през предходната година.

Продължава и програмата за кастриране на бездомните кучета. През януари са кастрирани 218 животни, като 193 са върнати на местата, на които са хванати. През март ще стартира дейната работа и по кастрирането на кучета от крайградските региони и промишлените зони на града. Целта е да се понижи тяхната популация.

През тази пролет ще се прави и броене на бездомните кучета. То е предоставено на екипите на фондация " Четири лапи ". Последните данни за популацията са от 2015 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР