Сн.: БГНЕС Български депутати от БСП и Атака споделиха възторжени

...
Сн.: БГНЕС Български депутати от БСП и Атака споделиха възторжени
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Крим гласува за Путин, а ЕС и САЩ са идиоти


Сн.: БГНЕС

Български депутати от Българска социалистическа партия и " Атака " споделиха възторжени усещания от президентските избори в Русия, извоювани за следващ път от Владимир Путин. Най-забележителна е позицията на социалиста Таско Ерменков, който афишира Европейски Съюз и Съединени американски щати за " идиоти ", защото отхвърлят да признаят анексирания Крим за съветски.

" Днес Крим гласоподава за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия, над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, Съединени американски щати, Федерална Република Германия, Франция, Европейски Съюз в края на краищата - чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим сподели своята тежка дума, а вие, както го беше споделил Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти! ", написа Таско Ерменков във Facebook.

Междувременно висшият външнополитически представител на Европейски Съюз Федерика Могерини разгласи, че четири години след противозаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация, Европейският съюз остава твърдо зает с въпроса за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Европейски Съюз още веднъж отбелязва, че не признава и продължава да осъжда това нарушаване на интернационалното право.

Лидерът на проруската партия " Атака " Волен Сидеров, който е ръководител на парламентарната група на " Обединените патриоти ", бе наблюдаващ на президентските избори в Русия. Той съобщи, че доста страни могат да се поучат от руснаците.

" Избирателният развой вървеше умерено, под извънреден надзор от страна на управляващите. От наблюдението си на изборите за президент на съветската страна мога да заключа, че има висока изборна интензивност, демократично гласоподаване и доста положителни образци за осъществяване на избори, от които доста страни могат да се учат ", написа Волен Сидеров във профила си в обществената мрежа.

Мнението бе видяно от съветската държавна организация ТАСС, която го цитира с думите, че

изборите в Русия са " почтени за подражателство ".

Сидеров бе наблюдаващ на вота като част от група интернационалните наблюдаващи, поканени от Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума - долната камара на Народното събрание. Володин е с наложени наказания от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада, Австралия и Швейцария поради съветската интервенция в Източна Украйна. Негово е изявлението: " Атаките против Путин са офанзиви против Русия. Няма ли Путин, няма Русия ".

Наблюдател на изборите в Русия бе и депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Александър Симов, който споделя във Facebook " човешки истории " от президентския избор.

" Ще ви опиша нещо човешко, което доста ме впечатли в град Тула (обиколих много секции в града, както и една в паметното село Ясна поляна). Руснаците имат обичаи да кръщават обособени свои пунктове за гласоподаване. Да, те носят имена. Първият от тях, който посетих, беше кръстен на Владимир Висоцки. Пълен фетиш. Пред залата за гласоподаване беше изработен спонтанен музей. Хората бяха донесли първи издания на негови книги, вестници, касетки, видеокасети, плочи, фотоси, плакати на Висоцки. Имаше и музикант, който пееше негови песни. Изпя ни две. Като научи, че измежду нас има французин незабавно подхвана и " Моя цыганская " ( " В сон мне жeлтые огни " ) на френски, тъй като и Висоцки преди време записва такава версия на песента. Ръкопляскахме. Няма по какъв начин след такова трогателно осъществяване ", написа той.

Симов споделя, че друга изборна секция е била кръстена " Герои на родината ".

" Целият (пункт за гласуване-б.р.) беше отдаден на герои на Руската федерация от област Тула. Самото учебно заведение беше кръстено на различен воин - на млад ученик на учебното заведение, умрял в Дагестан през 1999 година в борба. Снимки, мемоари, видеоматериал. Хората са събирали деликатно паметта за един елементарен човек и са избавили загатна за неговия героизъм от забравата. Зачудих се дали в миналото у нас ще стигнем до такова равнище на историческа памет. Да кръстим учебно заведение на негов ученик? Не знам, не знам... В съветската история не зее дупка. За днешното общество няма разлика дали един негов жител е бил воин на социалистическия труд преди време или воин на Русия през днешния ден. За тях това са хора за подражение, хора, които да следват. Оказа се, че учениците доста ценят и упорстват за срещи с такива хора. И го вършат даже и от прагматични съображения. Тези срещи им помагали да се ориентират за кариера. Ето по какъв начин възпитаниците на Тулския държавен университет да вземем за пример си остават в Тула. Там има предприятия, те работят, хората не напущат. Тула е единствено на 200 километра от Москва, но хората не се блъскат да вървят там ", написа Симов.

Той показва подозрение, че Русия е във интернационална изолираност и ползва следния мотив.

" Казват, че Русия била в интернационална изолираност. Един образец - единствено в моя хотел имаше наблюдаващи от Франция, Германия, Аржентина, Уругвай, Никарагуа, Бразилия, Индия, Египет, Гърция, Мали, Конго, Литва, Латвия и след това към този момент се отхвърлих да помня... ", изяснява Симов.

Депутатът от Българска социалистическа партия Петър Кънев, който също бе наблюдаващ в Русия, разяснява пред БНР, че руснаците са съумели да изчистят милион и половина " мъртви души " от изборните си описи, а България още не може да го направи.

" Основното, което в Русия се разяснява, както има един прекрасен български израз – " Тази кушия с един кон кой ли ще я завоюва? ". Знаеше се, че Путин ще бъде идващият президент, само че огромният въпрос е какво ще става оттук насетне. Със сигурност ще има промени в държавното управление. Трудно може да се каже дали ще остави Медведев в министър председател, тъй като към него има прекалено много напрежение събрано, с много мощни офанзиви около него. Основното съгласно мен беше изоставането. Едва в този момент Русия съумява да реализира равнището на приходите от 2010 година, т.е. огромната рецесия, рухването на цените на петрола се отрази съществено на съветските хора ", разяснява Петър Кънев.

По думите му руснаците не гледат съществено на обвиняванията на Запада, че тяхната страна е отровила някогашния си разузнавач Сергей Скрипал.

" Почти всеки споделя, че това е цялостно безумство, цялостен парадокс преди избори и преди международно състезание ", споделя Кънев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР