Сн. Архив Жертвите на стрелба в американски училища през тази

...
Сн. Архив Жертвите на стрелба в американски училища през тази
Коментари Харесай

Жертвите на стрелби в училища в САЩ са повече от жертвите в армията


Сн. Архив

Жертвите на пукотевица в американски учебни заведения през тази година са повече от жертвите във въоръжените сили. Това оповестява " Вашингтон пост " (The Washington Post), представено от " Фокус ".

От началото на годината до момента са починали 31 души при въоръжени произшествия, като по-голямата част от починалите са в при случая в Санта Фе, на 18 май,когато починаха 10 души, и при този в Паркленд, Флорида, на 14 февруари, когато бяха убити 17 индивида.

Във Въоръжените сили на Съединени американски щати в бойни или небойни условия от началото на годината са починали по-малко военни, като в броя се включват главно починалите в две хеликоптерни и една самолетна злополука. За този интервал загубите на Пентагона – както военни, по този начин и невоенни – са 13 души.

На 18 май в Санта Фе 17-годишният възпитаник Димитриос Пагуртис откри огън в своето учебно заведение, убивайки 9 възпитаници и 1 учител.

Американският президент Доналд Тръмп подреди да се спуснат на половина знамената на всички американски държавни здания в страната и чужбина в символ на печал.

Престрелките в американските учебни заведения " не престават прекомерно дълго, доста десетилетия ", съобщи той в Белия дом.

На 24 март " Вашингтон пост " разгласява разбор за стрелбите в американските учебни заведения. От 1999 година до деня на обявата над 187 хиляди учащи се в 193 образователни заведения са се сблъскали с принуждение по време на занятия. В страната годишно приблизително 10 учебни заведения стават сцена на убийства с потреблението на огнестрелно оръжие, показва изданието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР