сн: Архив/БГНЕС ГЕРБ няма да предприема никакви действия срещу коалиционните

...
сн: Архив/БГНЕС ГЕРБ няма да предприема никакви действия срещу коалиционните
Коментари Харесай

ГЕРБ не възнамерява да предприеме действия срещу изявите на Сидеров от Крим


сн: Архив/БГНЕС

ГЕРБ няма да подхваща никакви дейности против съдружните си сътрудници, поради визитата на един от съпредседателите на ″Обединените патриоти″ – Волен Сидеров в Крим и изразените от него позиции в Ялта. Това стана ясно от обясненията на ръководителя на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов пред публицисти в сряда.

Сидеров и трима депутати от ″Атака″посетиха Крим и похвалиха Русия за грижите които поставя за полуострова. Националистите обясниха също, че полуостровът не е анексиран, а сходни изказвания са хибридни.

" Не го одобряваме за обикновено. Разграничаваме се от позицията на Волен Сидеров, той не е изразител на външната политика на държавното управление ", сподели още Цветанов и добави, че въпросът е бил подложен във вторник пред депутати от " Обединени патриоти ".

" Казах им, че това, което се случи последните няколко дни, не е здравословно за страната, не е добре за ръководството. Те дадоха отговор, че това е било персонално посещаване, имали са срещи с българската общественост в Крим ", посочи Цветанов.

По думите му Съветът на ръководещата коалиция ще се събере в околните дни, а наред със законодателни и управнически начинания, ще бъде подложен въпросът и за визитата на Сидеров и група парламентаристи в Крим.

По неофициална информация на Mediapool за момента няма панирано съответно съвещание на Съвета. От ГЕРБ обясниха, че в случай че се анонсира разискване на тематиката, това е най-лесният метод за туширане на напрежението.

Пред публицисти Цветанов акцентира, че не вижда никаква заплаха от дейностите на

″Атака″. " Ние имаме съдружно съглашение и управническа стратегия, която е съгласувана и утвърдена. Подобни елементи в съглашението и програмата няма, само че мога да кажа, че съдружното съглашение и управническата стратегия имат доста ясни сигнали и послания, че евроатлантическата ориентировка на страната е без конкуренция, както и участието в Европейски Съюз ", сподели още Цветанов и добави, че към момента не се е видял персонално със Сидеров.

Темата за Сидеров е била сложена и на съвещание на групата на ГЕРБ в Народното събрание и там е взето решение да се дава отговор, че визитата му в Крим е персонално и не съставлява позицията на страната.

Коментирайки проруските позиции в българските институции, Цветанов разяснява и връзките си с президента Румен Радев.

" С президента Румен Радев имаме кардинални политически разлики, само че не и междуличностни несъгласия. Ще пазя кардиналната си политическа позиция, която кореспондира с ЕНП и демократичната общественост на България ", сподели Цветанов на въпрос дали " кардиналните разлики " ще продължат да ескалират сред него и президента.

Цветанов сподели още, че може да има естествен разговор с президента, стига да има единодушие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР