Смятате за всеизвестен факт, че Земята не е в центъра

...
Смятате за всеизвестен факт, че Земята не е в центъра
Коментари Харесай

10 грешни мита, в които хората все още вярват

Смятате за общоизвестен факт, че Земята не е в центъра на Вселената, че е кръгла и че се върти към слънцето, само че дали е така…?

И през днешния ден към момента има хора, отказващи да одобряват истинността на обстоятелствата, а може би за тях е по-лесно просто да имат вяра на старомодните легенди и публични заблуди.

Това е описът с 10-те неверни мита, в които хората към момента имат вяра.

1. Кучетата виждат всичко в черно и бяло

 10 неверни мита, в които хората към момента имат вяра

През годините хората сме съумели да опитомим доста животни, множеството от които към момента използваме за храна, само че въпреки всичко някои от тях сме приютили в домовете си и сме ги нарекли домашни любимци.

Такава е и историята и с „ най-хубавият другар на индивида “. Много хора не престават и до през днешния ден да живеят с мита, че кучетата виждат единствено в черно и бяло.

Всъщност няколко изследвания са потвърдили, че те разграничават цветове тъкмо като хората. Особеното в техния случай е, че цветовете не са толкоз ярки, колкото са за хората.

2. Светкавиците не падат два пъти на едно и също място

 10 неверни мита, в които хората към момента имат вяра

Светкавицата е електростатичен разряд, който се получава, когато един позитивно зареден облак се приближи до негативно зареден облак. Те освен са много мощни и рискови, само че също по този начин имат способността да ударят земната повърхнина.

Хората имат вяра, че ударите от гръмотевица са изцяло инцидентни, по тази причина споделят, че светкавицата не може да удари едно и също място два пъти. Но в реалност – може.

Светкавицата може да удари едно и също място по време на една и съща стихия или по време на няколко разнообразни стихии.

3. Прилепите са слепи

 10 неверни мита, в които хората към момента имат вяра

Въпреки че е постоянно срещано неправилното разбиране, че всички прилепи се хранят с кръв, има още един мит, обвързван с тях, който е още по-разпространен, а в действителност, че те са слепи.

Основата на този мит е, че множеството прилепи разчитат на ехолокацията, с цел да ловуват своята плячка, което кара хората да имат вяра, че прилепите нямат изгода от очите си. В реалност обаче всички прилепи могат да виждат и даже ловуват, употребявайки очите си дружно с ехолокацията.

4. Гърбиците на камилите служат за предпазване на вода

 10 неверни мита, в които хората към момента имат вяра

Като се има поради, че тези животни живеят в региони с малко вода, където горещините са всекидневие, доста от нас са траяли да имат вяра, че гърбиците им се употребяват за запазване на вода за бъдеща приложимост. Но това не е главното им предопределение.

Камилите в действителност могат да изминат няколко месеца без да пият вода, защото се счита, че те съхраняват водата в един от трите си стомаха. А техните гърбици в действителност се употребяват за запазване на мазнини за бъдеща консумация, в случай че има някакъв дефицит на храна.

5. С другите елементи от езика усещаме разнообразни усети

 10 неверни мита, в които хората към момента имат вяра

Въпреки познанията, които човечеството е натрупвало през годините за нашия организъм, към момента доста хора имат вяра, че избрани елементи от телата ни действат по друг метод. Именно такава е и ориста на нашия език.

Някои хора считат, че характерни елементи на езика са предопределени да усещат разнообразни усети. Всъщност нашите езици могат да разграничат всеки усет на всички места по повърхността си.

6. Използваме единствено 10% от мозъка си

 10 неверни мита, в които хората към момента имат вяра

Благодарение на хора като Алберт Айнщайн и филми като „ Люси “ има известен мит, съгласно който всички хора употребяват единствено към 10% от мозъка си.

Мит, който е 100% неверен, тъй като, в случай че използвахме единствено 10%, типът ни надали би стигнал до върха на хранителната верига. Хората фактически употребяват целия си мозък, само че не всичките му разнообразни области едновременно.

7. Захарта прави децата хиперактивни

 10 неверни мита, в които хората към момента имат вяра

Нашите родители постоянно са се опитвали да ни накарат да не ядем прекалено много захар. Причината – не е здравословно да консумираме огромни количества от нея, само че най-много тъй като те имат вяра, че прекалено много захар прави децата извънредно хиперактивни.

Повечето хора все са уверени, че това е по този начин, само че в действителност е просто още един мит, тъй като децата са си дейни. Те просто са доста щастливи, когато могат да ядат някакъв тип шоколад или сладкиши.

8. Микровълновите фурни предизвикват рак

 10 неверни мита, в които хората към момента имат вяра

Ракът е станал толкоз публикуван, че хората се пробват да избегнат всичко, което би могло да го аргументи, в това число някои домашен уреди. Повечето домове разполагат с микровълнова печка, с цел да затоплят храната по-бързо, само че доста хора не имат такава.

Те имат вяра в мита, че микровълните фурни предизвикват рак, разследване на потреблението на топлинна сила посредством електромагнитно лъчение.

Радиацията, предавана от тях, обаче е безвредна, защото тя не е йонизирана, до момента в който UV лъчите, гама-лъчите и рентгеновите лъчи, са нездравословни, тъй като съдържат йонизирано излъчване.

9. Кацането на Луната е неистина

 10 неверни мита, в които хората към момента имат вяра

Човешката раса в действителност е постигнала някои велики неща, изключително когато става дума за просвета и за разбирането ни за Вселената. Кацането на Луната се осъществя на 20 юли 1969 година и към момента се преглежда като един от най-важните моменти в човешката история.

Всъщност към момента има хора, които имат вяра в мита, че кацането е снимано тук, на Земята и че цялата история към „ Аполо “ и човешката стъпка е една небивалица.

Този мит не е правилен заради няколко аргументи: технологията за снимането на толкоз подробна кино машинация просто не е съществувала. А и руснаците сигурно нямаше да оставят света в незнание, че цялото нещо е подправено. Използваните от астронавтите специфични огледала по време на задачата, през днешния ден са на повърхността на Луната и могат да бъдат проследени с лазери.

10. Земята е плоска

 10 неверни мита, в които хората към момента имат вяра

Благодарение на науката и проучванията в последна сметка сме разкрили, че нашият свят в действителност е кръговиден като сфера. Но макар обстоятелството, че това изобретение е направено преди повече от 400 години, към момента има хора, които имат вяра, че Земята в действителност е плоска.

Този мит е много неуместен, защото в основата на това поверие лежи изказванието, че откакто повърхността на Земята е плоска, то планетата ни също би трябвало да е плоска. Сателитните изображения обаче демонстрират друго.

И въпреки всичко някои от тези хора не престават да считат, че сателитните фотоси са преднамерено подправени от NASA.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР