Смятаната за най-добра за зъбите ни рутина да ги мием

...
Смятаната за най-добра за зъбите ни рутина да ги мием
Коментари Харесай

Зъболекар: Досега сте миели зъбите си ГРЕШНО!

Смятаната за " най-хубава " за зъбите ни рутина да ги мием след закуска, в действителност не е толкоз потребна за зъбите ни...

Това разкри екип от стоматолози, които поучават да мием зъбите си преди първото си хранене за деня, с цел да ги предпазим допустимо най-добре.

И въпреки всичко изследванията демонстрират, че до 40% от хората вършат грешката да ги изчеткат едвам откакто са изяли закуската си. " За да предпазвате зъбите си от бактерии и да имате пресен мирис, миенето преди този момент е наложително ", споделя доктор Сам Джетуа, вицепрезидент на Британската академия по козметична  дентална медицина.

Първото измиване оказва помощ на зъбите да се борят с бактериите, които са се развили през нощта. Д-р Jethwa споделя, че до момента в който спим, бактериите в устата ни се развъждат и точно тез предизвикват плаката, която съпътства всички останали проблеми, които бихме могли да имаме. Когато върху зъбите ни се натрупа плака, тя разяжда емайла, причинявайки кариеси и изгниване, тъй че предотвратяването на това е от основно значение. " Миенето на зъбите преди закуска освен оказва помощ да премахнете това струпване на плака от зъбите ви, само че също по този начин задейства производството на слюнка “, споделя още д-р Джетуа. 

Миенето на зъбите преди закуска понижава киселинното влияние на храната върху самите тях!

" Когато ядете, бактериите в устата ви разграждат храната и създават киселина. Така зкуската и пиенето на кафе или плодов сок дейно подхранва тези бактерии със захар, която образува киселина и може да нападна зъбния гланц. Миенето на зъбите преди закуска оказва помощ за премахването на тези бактерии и киселинната среда, които могат да навредят на зъбния гланц ", безапелационен е доктор Кларк. Той споделя, че ако изпием чаша портокалов сок на закуска и измием незабавно по-късно зъбите си, ние в действителност изчеткваме и почистваме с конец киселината както от бактериите, по този начин и от портокаловия сок сред зъбите си. Тази киселина може да отслаби зъбния гланц, причинявайки изхабяване и сензитивност на зъбите, тъй че специалистите предлагат да изчакате най-малко 30 минути след хранене, с цел да измиете зъбите си. 

Свеж мирис

Сутрешният мирис е отчаяние, което доста хора са изпитват всекидневно. То се предизвиква от бактериите, които са се развъдили в устата ни за една нощ. Слюнката е виновна за отмиването на частиците, причиняващи миризма, само че производството на слюнка понижава, до момента в който спим, устата ни е суха. Това ни оставя с струпване на бактерии, които издават противен мирис. Д-р Кларк споделя: " Миенето на зъбите преди закуска може да помогне за унищожаване на неприятния мирис, породен от бактерии в устата. " Това е изключително значимо, в случай че планирате да поддържате връзка с другите рано денем, вашият сътрудник също ще ви бъде признателен. "

По-добър усет на храната

Ако в миналото сте пили портокалов сок откакто сте си измили зъбите, най-вероятно няма да се съгласите. Но специалистите са повече от безапелационни, че миенето им преди първото хранене за деня, в действителност може да направи храната по-вкусна. Според доктор Кларк това е по този начин, тъй като миенето на зъбите оказва помощ за унищожаване на остатъчните аромати и бактерии от устата ви, които могат да попречат на усета на вашата закуска. 

А вие по кое време миете зъбите си?
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР