Смятаме още днес (16 ноември) да влезем в разговор с

...
Смятаме още днес (16 ноември) да влезем в разговор с
Коментари Харесай

Кирил Петков обясни как ще прави правителство, закани се на Гешев и Цацаров

Смятаме още през днешния ден (16 ноември) да влезем в диалог с другите политически водачи. Вярвам, че има много неща, които ни сплотяват – в това число с Има Такъв Народ за правото и ролята на основния прокурор, и двете партии желаеме да изчезне поста на основния прокурор в този му тип. Дебат на процедура нямаше и сред Асен Василев и Любомир Каримански – по финансовите тематики. Искаме да създадем работни групи – всички партии, с които имаме вяра, че ще създадем коалиция и да почнем да приказваме с специалистите на всички партии. Това изясни.

Що се отнася до основния прокурор, Петков се насочи към КПКОНПИ и да проработи като мощна комисия – тъй като няма да има конституционно болшинство за махане на поста основен прокурор и би трябвало първо да има други стъпки. Г-н Цацаров не би трябвало да я оглавява, това е ясно за нас, съобщи той. Разследващото звено е доста лимитирано – КПКОНПИ е с големи пълномощия, само че не и с проверяващо звено, излезе от думите му. Той посочи, че би трябвало да има промени в Закона за КПКОНПИ - с цел да има работещ орган, а не изпълнителната власт през медиите да приказва, тъй като няма какво институционално да се направи.
Преговорите започнаха: Кирил Петков към този момент разисква предстоящ кабинет с Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ
Аз съм огромен донор в България. В тази акция подарих над 300 000 лева Лорер ми се обади, че има доста подправени вести и трябват средств...

" Вярвам, че не те би трябвало да има апаш в България, който да се усеща безнаказан. Всеки, който е употребявал публични средства за персонални цели, би трябвало да понесе своята отговорност ", съобщи Петков, акцентирайки с тези думи алена линия. Друга алена линия е да се смени основният прокурор (Иван Гешев).

За всички други тематики сме подготвени да бъдем доста диалогични, само че за работеща прокуратура - не. Има някои базови неща, тематики, без които не може. Трябва да има мощен антикорупционен орган и прокуратура, която работи без значение - това са безусловно наложителните неща, по думите на Петков.

Процесът на образуване на ръководство

Ще има и лидерска среща, само че на база да се провежда развой за сближение и договаряния за политики и ясното им осъществяване, посочи Петков. Няма да е договаряне, а дали имаме консенсус по дадена тематика и какъв е той, сподели той пред Нова телевизия.

Поздравихме се и с Корнелия Нинова, и с Христо Иванов, и със Слави Трифонов. Аз му се обадих, съобщи Петков. Няма нищо персонално, имаше по един пай градивен диалог с всеки, добави той. Не сме преговаряли още, сподели обаче Петков.
Асен Василев удостовери, че няма да приказват с ГЕРБ и Движение за права и свободи
Готови сме да бъдем първа политическа мощ и да носим тази отговорност. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ съпре...

Оптимистичното е, че имаме едно огромно болшинство, което желае смяна, акцентира Петков. " Ако махнем персоналното егото и кажем, че този път България има потребност от коалиция, тематиките са толкоз значими, че не можем да си позволим отново да вървим на изборите, би трябвало да кажем, че няма значение кой от коя партия е, а по какъв начин да решим проблемите ", заключи едно от лицата на " Продължаваме промяната ".

" Най-важното е да не влизаме в лидерски полемики – би трябвало да създадем А тима на България ", добави Петков, с конкретизиране, че не трябва да има налагане на имена непременно единствено поради лидерски упоритости. " Няма да влезем с нито една алена линия на база хора ", съобщи някогашният длъжностен стопански министър. По думите му, предложенията за министър председател и финансов министър на " Продължаваме промяната " са той и Асен Василев, само че в случай че другите евентуални сътрудници ги убедят, че има по-добри хора и по-добър метод за ръководство, ще се вслушат. " Не влизаме с концепцията за кариерно развиване на никой ", акцентира Петков и не пожела да се ангажира с имена пред медиите при образец с Бойко Рашков – дали той щял да бъде налаган за вътрешен министър. Аз го одобрявам, съобщи Петков, само че изиска първо евентуалните съдружни сътрудници да кажат тяхното мнение.

" Няма човек на тази планета, който да вдигне телефона и да ни каже: " Направете това и това ", без да ни убеди за какво ", увери Петков.

Ще желаеме допустимо най-вече елементи в съдружно съглашение, в това число като периоди , сподели Петков.

На въпрос подготвени ли са " Продължаваме промяната " на държавно управление на малцинството, някогашният министър на стопанската система не отговори непосредствено, а сподели, че " нямаме лукса да се вършим на забавни ". " Сигурен съм в триумфа на договарянията (за съдружно мнозинство) ", съобщи Петков. " Вярвам, че ще стигнем до съдружно съглашение, с национални цели, които са надпартийни и имам вяра, че има партийни водачи, които са подготвени да реализират това ", акцентира той.
" Кирил Петков и Асен Василев може и да разочароват обнадеждените ": мнения в непознатите медии
Сара Новотни, сътрудник на швейцарската социална медия SRF, разяснява изборите в България под заглавието „ Защо в Югоизточна...

Специално за Северна Македония Петков счита, че следва да има различен състав на работните групи в диалозите със Скопие. Според него, до момента съставът не бил верен. Трябвало и от двете страни да има хора, които осъзнават плюсовете и минусите. " Времето е какъв брой работа се свършва ", сподели Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР