Смятаме, че в рамките на 2 седмици ще спаднат на

...
Смятаме, че в рамките на 2 седмици ще спаднат на
Коментари Харесай

Шефът на “Пирогов“ очаква новозаразените да намалеят наполовина за 2 седмици

Смятаме, че в границите на 2 седмици ще спаднат на 50% случаите на новозаразените. Това предвижда шефът на “Пирогов “ проф. Асен Балтов в събота пред Българска национална телевизия във връзка наложената карантина. Това би ознначавало намаляване на случаите от сегашните над 3000 на ден на към 1500. В последната седмица са регистрирани приблизително по малко над 3000 случая, което е 8% спад на седмична база.

Според Балтов повдигането на коефициента на суровост на ограниченията от 48 на над 70 е задоволително за намаление на случаите и понижаване на смъртността. " Наложи се да се увеличи тази суровост и да се вкарат спомагателни ограничаващи ограничения и една от тях е точно младежите да бъдат лимитирани в тяхното свободно придвижване, тъй като 1.2 млн. души ще имат по-малко връзка между тях и по този метод ще спрем циркулацията и предаването в фамилиите и в общите колективи ", сподели Балтов.

Той уточни, че системата е извънредно натоварена, лекарите са на лимита на силите си и поради дългите наряди пораждат и неточности и не би трябвало да се позволява свръх натегнатост и неспособност за съответно лекуване на всички пациенти. " Искаме да дадем глътка въздух на системата на опазването на здравето и да се разреши на нашите сътрудници да видят, че ние стоим зад тях”, сподели Балтов.

Той изрази вяра след 3 седмици от въвеждането на по-строгите ограничения смъртността да е намаляла доста.

Относно празнуването на 8-ми декември Балтов счита, че младежите са осъзнали рисковете и няма да вършат огромни събирания, които да провокират проблеми по-късно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР