Смятаме, че в дебатите около Истанбулската конвенция се прояви необходимостта

...
Смятаме, че в дебатите около Истанбулската конвенция се прояви необходимостта
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Позицията на БСП за Истанбулската конвенция е конюнктурна

Смятаме, че в дебатите към Истанбулската спогодба се прояви нуждата да потърсим по-широка поддръжка – и политическа, и социална, в това число да разтеглим акцията в отбрана на Истанбулската спогодба, която водим към този момент три години. Това изясни ръководителят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов в предаването „ Нещо повече “ във връзка отлагането на разискването на Истанбулската спогодба в Народното събрание.

Социалистите водеха упорита акция в поддръжка на Истанбулската спогодба и по тази причина има голям брой доказателства, уточни Кирилов. По думите му, Българска социалистическа партия показва повратлива и конюнктурна позиция:

И виждате, че след тази изглеждаща константна позиция на българската левица, която хармонира на позицията на европейската левица, в един миг настава поврат. И този поврат явно е подбуден от вътрешнополитически събития в левицата. Конвенцията е европейска полезност, не е вътрешнополитически тактически инструмент. Тук Българска социалистическа партия прояви типичното си държание да се саботира един развой, като се изопачи. Понятията се изопачиха, откриха се съперници и съперници на Истанбулската спогодба, насъскаха се с привидни и неоснователни изказвания против същността и логиката на Конвенцията и стартира такава ескалация, че да заблуди българското общество.

В съдружното съглашение Истанбулската спогодба не попада измежду въпросите, по които имаме взаимно единодушие и ще имаме идентична политика, за нас това тяхно държание не е ненадейно, означи Кирилов във връзка отношението на Обединените патриоти към Конвенцията.

За съвещанието на правната комисия в Народното събрание към вчерашна дата са били получени 21 мнения, от които 13 „ за “, а 8 „ срещу “, заяви още Данаил Кирилов.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР