Смятаме, че обвързването на новите рестрикции, които ние продължаваме да

...
Смятаме, че обвързването на новите рестрикции, които ние продължаваме да
Коментари Харесай

Кремъл с остра реакция на новите американски санкции: Те са абсолютно незаконни

Смятаме, че обвързването на новите рестрикции, които ние продължаваме да считаме за противозаконни, с „ делото Солсбъри “ е изрично недопустимо. Това съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от Си Ен Ен.

„ Ние още един път отхвърляме най-решително всички обвинявания в подтекста на допустимо присъединяване на съветската страна към това, което се случи в Солсбъри. Не може да става дума за това “, безапелационен беше той.

Говорителят на Кремъл е безапелационен, че въобще не може да става въпрос за присъединяване на Русия в приложимост на химическо оръжие. „ Нещо повече, ние не можем да приказваме сигурно за това, какво и по какъв начин е употребявано във Англия, също по този начин не разполагаме с никаква информация и нямаме отговор на предлагането ни към английската страна за взаимно следствие на този случай, който ни безпокои съществено “, акцентира той.

„ Подобни рестрикции, както и тези, които бяха признати от американската страна по-рано, по нашите разбирания и по наше разбиране са безусловно противозаконни и не подхождат на интернационалното право “, добави Песков.

Прессекретарят означи също, че решението на Вашингтон за новите наказания против Москва е в несъгласие с градивната атмосфера, в
която е минала срещата на върха сред водачите на двете страни – Владимир Путин и Доналд Тръмп – в Хелзинки. „ Разбира се, сходни
решения, които се одобряват от американската страна, са безусловно враждебни и надали могат по някакъв метод да бъдат асоциирани със комплицираната, само че градивна атмосфера, която цареше на последната среща сред двамата президенти “, акцентира представителят на Кремъл.

По думите на Песков, Кремъл счита за прибързано да приказва за това, какви ответни ограничения ще предприеме Москва. „ Чухме формалното заявление за новите, така наречен наказания и чухме някакъв почитан източник, който приказва за опцията за налагане на едни или други рестрикции по отношение на Русия “, акцентира той.

„ Затова, към момента ние не сме наясно съответно и публично защо става дума, а да приказваме за някакви контрамерки, несъмнено, би било погрешно “, добави той.

Песков съобщи, че Русия ще поддържа финансовата си система в „ положително положение “ на фона на непредвидимостта на Съединени американски щати. „ Без подозрение, на фона на продължаващата непредвидимост на нашите презокеански сътрудници, несъмнено, ние ще поддържаме нашата финансова система в положително положение, това е явно “, акцентира той.

На въпрос, дали финансовата система на Русия е подготвена за възможни наказания от страна на Съединени американски щати, Песков отговори: „ Финансовата система на Русия е задоволително устойчива, това е добре известно на всички “, означи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР