Смятаме, че нашият политически опит и това, което сме показали

...
Смятаме, че нашият политически опит и това, което сме показали
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Ще подходим различно с третия мандат – ще извадим на преден план нещата, които ни събират, а не разделят

" Смятаме, че нашият политически опит и това, което сме посочили през последните години, дават късмет да създадем среда, в която партиите да могат да си приказват и в случай че има политическа воля – да стигнем до решение за основаване на държавно управление. " Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването " Денят стартира " на Българска национална телевизия.
Той уточни, че следва в сряда левицата да разиска стъпките за договаряния по третия мандат в своя Национален съвет и изрази вяра, че груповият орган на партия ще даде мандат на управлението да беседва с всички политически обединения.
Вигенин очерта упованията от тези диалози: " Да забележим дали има откровено предпочитание да търсим единодушие за основаване на държавно управление и в случай че има такова, да подходим по идващите въпроси - политиките на държавното управление, небосвод на деяние, дали кабинетът да е политически или експертен. "
Той акцентира, че Българска социалистическа партия няма да сложи тези неща като авансово изискване, а чака самите диалози да дадат тази тенденция.
Кристиан Вигенин уточни какво ще е особеното в тези диалози: " Ще подходим друго от " Продължаваме промяната ", които в своята декларация сложиха въпроси, които разделят. Ние ще създадем противоположното - ще извадим нещата, които са общи. Ще се фокусираме върху тях и в случай че по тях намерим единодушие, тогава ще забележим кои са другите тематики, по които имаме разлики и по които да търсим рационални взаимни отстъпки. "
Той изясни, че когато има единодушие по избрани въпроси, по-лесно се минава към разделящите. " Ако тръгнем назад, това е път към предварителни избори ", добави социалистът.
По думите на Вигенин левицата няма да бави ненужно мандата, в случай че види, че няма настройка за сформиране на държавно управление. " Ако обаче забележим, че има действителна вероятност и има смисъл да дадем малко повече време за диалози, тогава няма да бързаме ", добави заместник-председателят на партията.
Според него третият мандат не би трябвало да бъде обсъждан като мандат на Българска социалистическа партия, а като мандат на целия парламент, тъй като той е подобен по изискване - финален късмет на Народното събрание да сформира държавно управление.
" Хората би трябвало да знаят, че ние ще подходим извънредно съществено към този развой ", безапелационен бе Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР