Смятаме, че е правилно Денков да бъде външен министър, тъй

...
Смятаме, че е правилно Денков да бъде външен министър, тъй
Коментари Харесай

Йоловски и проф. Хинков губят министерските си кресла след ротацията?

Смятаме, че е вярно Денков да бъде външен министър, защото това е смисъла на думата ротация, сподели депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер

Министрите на електронното ръководство Александър Йоловски и на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков сме маркирали като такива, които желаеме да бъдат заменени при ротацията. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

На въпроса на водещата Мария Цънцарова къде е жена му той отговори, че като консултант на финансовият министър пътувала за Съединени американски щати сега. 

Според него акад. Николай Денков е сполучлив министър председател. „ Той преведе страната през интервал, в който бе нужно да потвърдим на света, че може да имаме устойчиво ръководство, че може да се борим за нашите права, да отстояваме сигурността на европейските граници, че може да проведем правосъдна промяна, без която нямаше да влезем в шенгенското пространство “, съобщи депутатът. 

„ Преговорите за сухопътен Шенген ще стартират на 31 март. Те ще продължат извънредно нападателно с Австрия, тъй като всички знаят, че сме заслужили това и няма причина да ни бъде отказвано “, добави той.

„ Не одобрявам недоволствата на ГЕРБ, че нямат власт. Нека не се преструваме. Те бяха прекомерно дълго време “, разяснява Лорер. 

„ Горд съм, че нашата страна има за министър председател учен. Това е знак за България и за това по какъв начин желаеме да се развиваме. Дали той ще продължи като министър на образованието или като външен, няма отношение към нашите цели в образованието “, добави той. 

Смятаме, че е вярно Денков да бъде външен министър, защото това е смисъла на думата ротация, акцентира депутатът. 

„ Трудно е договарянията да се водят по малкия екран. Когато провокираме договарящите страни да излизат телевизионно и да декларират своите позиции, това води до ненужна ескалация. Ние от „ Продължаваме промяната “ считаме, че ротацията допуска естествена промяна на двамата водачи – министър председател и вицепремиер по позициите, които са заемали до момента “, добави той.

От другата страна обаче считат, че това е неприемливо и когато разногласието става по малкия екран обстановката се изостря, сподели още Даниел Лорер.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР