Смятам се за патриот, но ако получи предложение от Азербайджан,

...
Смятам се за патриот, но ако получи предложение от Азербайджан,
Коментари Харесай

Треньорът на Нургюл: Патриот съм, но ако я поканят Азербайджан или Турция, няма да я спра

Смятам се за родолюбец, само че в случай че получи предложение от Азербайджан, за което доста се тормозя, или от Турция, няма да ѝ кажа да не приема. Това призна в изявление за Нова телевизия треньорът на шахматистката Нургюл Селимова. Според Живко Жеков предложенията към нея ще завалят доста скоро и ще са доста примамливи.

Той съобщи също, че съгласно него няма различен наш шахматист, който да е развявал толкоз българския трикольор, нито пък да го е правил с такава горделивост. Жеков е на мнение обаче, че шахматистката ни към момента не схваща в какъв феномен се е трансформирала в България и какъв възторг е донесъл нейния триумф на шампионата за международната купа.

Треньорът на Нургюл изясни и за какво кардинално нито една от шахматните федерации, които са няколко у нас, не е финансирала присъединяване ѝ в Баку. Това е, тъй като става въпрос не за международен шампионат, а за купа. По негови думи, това дори не се регистрира публично като достижение на състезателите ни, в това число и за Салимова.

„ Няма играч, който да не изпитва отчаяние след загуба на международен край. Но тя в действителност още не може да разбере какво е направила, ще го разбере в идващите дни и ще бъде доста щастлива и удовлетворена от себе си. Когато осъзнае каква страст и обич към себе си е провокирала в България, ще бъде изцяло задоволена ”, съобщи Жеков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР