„Смятам, че зелените сертификати в скоро време ще отпаднат. Това

...
„Смятам, че зелените сертификати в скоро време ще отпаднат. Това
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Зелените сертификати скоро ще отпаднат!

„ Смятам, че зелените документи в скоро време ще отпаднат. Това може би ще се случи в границите на месец и половина. Хубаво е обаче хората да се имунизират и да си поставят бустерните дози”. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев в ефира на " Нова ".

„ Омикрон ще продължава да настава. Децата са уязвими. Към момента обаче локдаун не е необходим”, съобщи проф. Кантарджиев.

„ Има и хубави вести. Една трета от имунизациите, сложени през вчерашния ден, са сложени в София. От последните 227 потвърдени случаи на Омикрон пък единствено 7 души са в болница”, сподели още той.

Според него към този момент вървим към финала на пандемията от COVID-19. „ Мислим, че с края на пролетта случаите доста ще намалеят. Дай Боже в България да имаме задоволително публичен имунитет, тъй че да сведем случаите до обособени огнища”, разяснява Кантарджиев.

Припомняме, че преди дни Кирил Петков разгласи, че се обмисля нов вид за унищожаване на зелените документи. Това ще стане когато се доближи единият от двата критерия – имунизация на най-малко 60% с две дози и в случай че всички интензивни кревати в страната паднат под 5% претовареност от COVID-19. " Това не е извънредно решение, а предложение ", добави догава министър председателят.

А от на следващия ден - 24 януари, за достъп в постройките на Народното събрание от понеделник ще се изисква зелен документ или годен антигенен/PCR тест с отрицателен резултат. Целта на въвеждането на тази мярка е да се обезпечи по-добър надзор и предварителна защита на разпространяването на Коронавирус инфекцията. Това оповестиха от пресслужбата на Народното събрание.

Със 157 гласа „ за “ народните представители на 7 януари одобриха решение, с което се регламентира, че в постройките на Народното събрание ще се влиза със зелен документ или годен антигенен/PCR тест с отрицателен резултат.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР