Смятам, че версиите за това убийство са свързани с икономически

...
Смятам, че версиите за това убийство са свързани с икономически
Коментари Харесай

Алексей Петров е бил следен с месеци, а убийството е планирано внимателно, смята журналист

Смятам, че версиите за това ликвидиране са свързани с стопански претекст. Твърде обратно останаха времената, в които Алексей Петров имаше допир с незаконни групировки. Такава версия за убийството на Петров показа в ефира на Euronews Bulgaria журналистът от БНР Николай Христов.

По думите му по-скоро претекстовете и версиите, по които би трябвало да се работи са свързани с неговия бизнес, с финансите потоци през негови компании.
Аз персонално мисля, че в тази ситуация можем да приказваме за неща свързани с финансови претекстове, които касаят сегашното му. Той излезе на ярко, почисти се, беше оневинен по делото „ Октопод “. В последните месеци се изживяваше и като специалист и учител. Твърде обратно останаха тези години на групировките,почти към този момент няма хора останали от това време, които да търсят сходно възмездие.
Почеркът на това ликвидиране е професионален, безапелационен е Христов. Според него килърът е следил Алексей Петров в продължение на известно време. Най-вероятно той се е измъкнал от мястото на убийството не по пътища, а през планината, позволи още журналистът.
Песимист съм, че проверяващите ще стигнат даже до физическия причинител на закононарушението. Тези нарушители са добре готови. Чакали са го помагачи, които не са били в региона. Това ликвидиране е плод на дълга подготовка, наблюдаван е с месеци. Хората, които го наблюдават, не са знаели кой е поръчителят и физическият палач.
Жената, която е била с Алексей Петров по време на разстрела е единственият очевидец, изясни още Николай Христов. Тази жена най-вероятно е единственият човек,който знае от кое място са пристигнали изстрелите и е разумно да бъде защитавана нейната идентичност, изясни още той.

По думите му полицията би трябвало да обясни за какво защитата на Алексей Петров не е била покрай него. Христов позволи, че е допустимо Петров и спътничката му да да разговаряли за нещо, което не би трябвало да бъде чуто от защитата и затова гардовете му да не са били в непосредствена непосредственост.

Според Николай Христов разстрелът на Алексей Петров може да бъде съпоставен по-скоро с убийството на Емил Кюлев, в сравнение с Красимир Каменов – Къро. Той обаче счита, че процес по случая няма да има и това ликвидиране ще остане неразкрито.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР