Смятам, че това трябва да се приема спокойно, да седнем

...
Смятам, че това трябва да се приема спокойно, да седнем
Коментари Харесай

Атанас Атанасов поиска ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да преговарят не за сглобка, а коалиция

Смятам, че това би трябвало да се приема умерено, да седнем дружно като виновни държавници, загрижени за ползите на България, и да подготвим да подпишем едно съдружно съглашение. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов в коридорите на парлемента по отношение на оферти от тях меморандум към ГЕРБ-СДС= Това е главното в този меморандум и отново споделям – това е на процедура покана за договаряния към нашите в действителност съдружни сътрудници, потрети водачът на ДСБ. Атанасов счита, че това би трябвало да се приема умерено, посочи Българска телеграфна агенция.
 
В отговор на въпрос депутатът от ПП-ДБ изясни, че това е тяхното предложение. То, през вчерашния ден в14:21 ч., в случай че не бъркам, беше изпратено на Мария Габриел, авансово, преди да сме го оповестили, с цел да бъдат осведомени за това, което им предлагаме, тъй като на процедура връзката сред двете политически сили на този стадий е сред Николай Денков и Мария Габриел – тя е представителят на ГЕРБ в изпълнителната власт, посочи Атанасов. Попитан за какво не го е изпратил Денков, а те, Атанасов изясни: " тъй като ние сме политическата мощ, която поддържа това държавно управление ". Относно това за какво не са го изпратили и на ГЕРБ, Атанасов попита " Мария Габриел не е ли ГЕРБ ".
 
" В този меморандум виждам, че всички концентрират вниманието върху кадровите въпроси, само че това не е главното. Основното е преди ротацията да седнем на масата на договарянията, без никакви червени линии, и да си изясним политиките оттук насетне, които ще упражняваме дружно в идващите минимум 9 месеца или както е казано в меморандума " През всички 9 месеца ", съобщи Атанасов.

Според Атанасов с меморандума се прави " политическа оферта ", която има за цел ясно да се дефинира по какъв начин ще продължи ръководството на България след ротацията. " Нямаме интерес от нищо да се отхвърляме, само че в полза на страната сме подготвени да преговаряме за всичко ", сподели той.
 
Попитан до каква степен не е алена линия безапелационната поръчка, че желаят Николай Денков да е външен министър, Атанасов сподели, че няма червени линии и всичко може да бъде договаряно. Аз, откогато породи този проблем, по някакъв метод, настоявам, че съществуват няколко разновидността на настройка в държавното управление, през които би могло и Габриел, и Денков да имат връзка с нашите сътрудници на открито, означи Атанасов.
 
Няма никаква договорка, съобщи той в отговор на въпрос. Нямаме желание от нищо да се отхвърляме, само че в полза на страната сме подготвени да преговаряме за всичко, съобщи Атанасов в отговор на въпрос. Според него българското общество към днешна дата не желае избори и " ние би трябвало да се съобразим с това събитие, само че в случай че не можем да реализираме съглашение, в последна сметка, това е единственият излаз ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР