Смятам, че това да се предлага безплатно вода от чешмата

...
Смятам, че това да се предлага безплатно вода от чешмата
Коментари Харесай

Спор в ефир да има или да няма безплатна вода в заведенията

Смятам, че това да се предлага гратис вода от чешмата в заведенията е стъпка в вярната посока и доказателство за това по какъв начин гражданска самодейност може да се трансформира в законодателство. Сега остава да забележим по какъв начин ще се транспонира в България. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Симона Стилиянова – основател на картата „ Чешмите в България “.

„ Има няколко казуса, върху които се гради тази смяна. Единият проблем е, че сега сме в един от най-топлите интервали от историята на човечеството, които демонстрират резултатите от климатичните промени. Бутилираната вода в пластмасови бутилки в действителност са една дребна част от казуса. Но вследствие на това все по-малко хора ще имат достъп до питейна вода в международен мащаб и това е една от верните стъпки в тази посока “, разяснява още Симона Стилянова.

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов уточни, че в други европейски страни в действителност е процедура да се сервира вода с кафето, като даде за образец Виена, само че изясни, че там количеството, което клиентът получава е доста малко – една дребна чашка.

" Тук е значимо да се направи уточнението дали ще се пие гратис вода от чешмата в заведенията. Вие идвате с компания от четирима души в заведението и казвате: „ Искаме четири кани вода “ и не консумирате нищо друго. Това ли значи? Защото в случай че има безвъзмездна вода, какво става с минералната вода, която се продава в заведенията? Ако всички стартираме да пием гратис чешмяна вода, от какво ще се прехранва този търговски обект, тъй като има сервитьори, бармани, които ви обслужват. Не мога да си показва какви тласъци може да има, с цел да се случи това. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР