"Смятам, че скоро ще има реакция по жалбата, за отмяна

...
"Смятам, че скоро ще има реакция по жалбата, за отмяна
Коментари Харесай

Омбудсманът: Най-много жалби получаваме за липса или лошо качество на водата

"Смятам, че скоро ще има реакция по жалбата, за анулация на изискването, хората, пенсионирали се с година по-рано, да получават 5% по-ниска пенсия до края на живота си ", заяви омбудсманът Диана Ковачева пред бТВ.

"Става въпрос за тези, които имат право да се пенсионират 1 година по-рано. След пенсионирането си получават 5% по-ниска пенсия до края на живота си, което не е заслужено. Да, в годината, която се пенсионират, може да е по-малка пенсията им, само че тези хора имат принос в осигурителната система и не е нужно да бъдат глобени за цялостен живот ", изясни тя.

Ковачева съобщи, че Национален осигурителен институт би трябвало да преизчисли пенсиите на 175 хиляди пенсионери.

"Най-много от жалбите, които получавам са свързани с права на консуматори, като измежду тях най-вече са за за качеството на водата, както и неналичието на такава, в доста региони на България. В Искърското дефиле лялото е максимален казусът с неналичието на вода, а в други региони като Шумен, Добрич и други е доста ниско качеството на водата, сподели Ковачева.

Затова тя предлага да има нов закон за ВиК, който да реши огромна част от тези проблеми, в това число и да заложи базова цена при неприятно качество на водата.

Много тъжби омбудсманът получила и по отношение на изравнителните сметки на топлофикация, сметките за сградната апаратура и високо начисляване на цени на топлата вода.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР