Смятам, че прокуратурата в момента е много по-безпомощна и беззъба

...
Смятам, че прокуратурата в момента е много по-безпомощна и беззъба
Коментари Харесай

Журналист: Ако искаме да излезем от кризите, трябва да гласуваме мажоритарно за депутатите

Смятам, че прокуратурата сега е доста по-безпомощна и беззъба от множеството медий, защото нито едно следствие не се докарва до дъно. В момента същинската прокуратура са огромните малките екрани. Те в действителност нанасят огромните удари в политиката и това се случва пред очите ни. Така че няма какво да се безспокои госпожа Лена Бориславова, тъй като това, което бе оповестено ще завърши преди да е почнало.  

Това разяснява пред Нова тв журналистът Валери Найденов. 

Явно се водят мазни битки под килима за ново държавно управление. Тази седмица се взима историческо решение - дали България ще остане в остарялата мъка, или ще скочи в новата мъка, тъй като знаем, че нищо няма да се промени. Уж се водят някакви пазарлъци. Реализмът демонстрира, че отцепниците от Има Такъв Народ, с които се договаря, не са определени от народа, а са посочени от Слави Трифонов. Защо са включени и по какъв начин са включени - някои са си платили, други са дали различен залог, разнообразни са аргументите и не можем да гадаем., уточни той.

Най-важното обаче е, нещо, което никой не споделя на глас, казусът е, че не гласуваме за съответни хора, а за партии. От това се поражда целия този безпорядък. Тази изборна система води до такива резултати. И на всички места по света, където тя се ползва, води до едни и същи рецесии, добави той.

Лъжат ни, че това било демократично и европейско. Не е по този начин. Европейска е мажоритарните избори или смесени системи. Цяла Източна Европа е със смесени системи и там нещата се развиват по-добре. Явно по този метод депутатите имат по-голяма отговорност пред народа, а не към тоя, дето ги е поставил в депутатското кресло, уточни той. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР