Смятам, че натискът е той да се откаже, допълни тяПремиерът

...
Смятам, че натискът е той да се откаже, допълни тяПремиерът
Коментари Харесай

Митева: Премиерът предложи на Каримански пост, далеч от България

„ Смятам, че натискът е той да се откаже ”, добави тя
Премиерът Кирил Петков е предложил пост, надалеч от България на претендента за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански. Това разгласи депутатът от „ ИТН ” Ива Митева в студиото на „ Събуди се ”. Тя уточни, че става въпрос той да стане представител на България в Световната банка.

„ Депутат от „ Продължаваме Промяната ” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни позвънявания от министър-председателя, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, с цел да му бъде офериран пост много надалеч от България ”, уточни тя.

„ Не е концепцията ние, които сме в България и сме натрупали опита си и знанията тук и сме влезнали в политиката, с цел да вършим нещо и да дадем това, което сме научили, да отидем в чужбина. А тези, които са били в чужбина и нямат тези познания и опит, внезапно да дойдат да ни ръководят. Доста е необичайно, тревожно е, обезпокоително е и демонстрира, че няма почтена игра. А в действителност нали по тази причина дойдохме ”, акцентира Митева.

От през вчерашния ден няма нови закани към Любомир Каримански, разкри още Митева. „ Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на шеф на Българска народна банка и напрежение да се появяват такива закани ”, добави тя. Според нея е разумно и близко да се сетим за какво, кой и от кое място идват тези закани. „ Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи ”, безапелационна е Митева.

От кого идва опасността към Каримански, Митева разяснява по този начин: „ Смятам, че са хората, които стоят от другата страна и вършат всичко допустимо тази кандидатура да не се случи. Видяхте какво стана и с кворума, по какъв начин подвигнаха изкуствено болшинствата за приемане на решения. Само и единствено, с цел да не събере нито един от двамата претенденти 121 гласа ”, сподели тя.

Идва ли опасността към Каримански от „ Продължаваме Промяната ” тя изясни: „ С целия напън, който му се обезпечава в последно време и който се прави върху него – считам, че идва някъде оттова ”, е нейното мнение.

Ако фактически опасността идва от Политическа партия Митева уточни, че ще продължат да ръководят дружно „ доста мъчно ”. „ Чувам по какъв начин всички сътрудници споделят, че няма проблем с обединението и всичко е прелестно, само че мисля, че би трябвало да се каже истината. Много мъчно, тъй като го виждам. Ние приказваме едно, а на процедура не се извършва нищо ”, добави тя.

„ В момента сякаш ръководството е със SMS-и. В момента сътрудниците нямат лично мнение и решение. Мисля, че ние от Има Такъв Народ, сякаш сме единствените, които на момента може да вземем решение. И не чакаме някой да ни праща SMS-и или да ни се обажда по телефона ”, изясни депутатът.

Митева съобщи, че вероятно неизбиране на Каримански не е залог за излизане от обединението. Имало по-съществени въпроси, да вземем за пример този за Северна Македония.

Тя разяснява и апела на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури. „ Когато с такава лекост сте податлив да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито безапелационна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му ”, съобщи още тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР