Смятам, че намерихме добър експертен баланс. Той се демонстрира с

...
Смятам, че намерихме добър експертен баланс. Той се демонстрира с
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Намерихме добър експертен баланс.

" Смятам, че намерихме добър експертен баланс. Той се показва с обстоятелството, че събрахме 166 подписа, което подсигурява при всички положения, че има болшинство до края на годината да се одобряват измененията в Конституцията ". Това разгласи в парламентарните коридори шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова малко откакто те, ПП-ДБ и Движение за права и свободи внесоха в деловодството на Народното събрание общ законопроект за промени в конституцията.

" След доста диалози, след добър синхрон и в Комисията по конституционни въпроси, и при лидерските срещи, които започнаха доста от дълго време, имахме опция да формираме това конституционно болшинство. Ние се съгласихме по всички тематики, които са включени в измененията на Конституцията, да не търсим авторство, а да застанем дружно зад тях ", заключи крайния резултат Атанасова. Тя обаче посочи, че е имало дълги разисквания по измененията в глава „ Съдебна власт “. " Заедно с останалите две ПГ стоим зад тях. В текстовете за Инспектората, може би, има повече превес от нашата парламентарна група. Индивидуалната конституционна тъжба съществуваше и в нашия план на Конституция, който бяхме оповестили преди повече от две години ", добави шефката на групата на ГЕРБ.

Атанасова акцентира, че изрично са се оповестили против ограничението на мандатите за локалната власт. Движение за права и свободи също били срещу, по тази причина и ПП-ДБ се съгласили това да отпадне. Дълго е обсъждано и служебното държавно управление.

" Темата с 24 май бе обсъждана в Народно събрание м.г., когато предложихме смяна в Кодекса на труда. в този момент е време останалите ПГ да заявят позиция. По-важна тематика е дълбоката и всеобхватна правосъдна промяна и се надявам, че сътрудниците от останалите ПГ ще схванат от нуждата да приключим един път вечно с тази тематика. Повече от 10 година приказваме, тъй че да осигурим задоволително на брой гласове, 180, с цел да може до края на годината да се поздравим за смяна в конституцията ", настоя шефката на ПГ на ГЕРБ.

" След началото на идната сесия на Народно събрание е допустимо да се разисква и експертно, и политически. В този миг не искам да разясня от какво трите ПГ биха се отказали или не ", сбита бе тя за възможните отстъпки, на които са подготвени те и сътрудниците им, написа " 24 часа ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР