Смятам, че може да се отклоним в рамките на разумното

...
Смятам, че може да се отклоним в рамките на разумното
Коментари Харесай

Каракачанов за сделката за F-16: Смятам, че можем да постигнем цена около 2 млрд. лв.

Смятам, че може да се отклоним в границите на рационалното и преференциалното за България – към 2 милиарда лева Това сподели военният министър Красимир Каракачанов във връзка новината, че американският Конгрес е одобрил финансовата рамка за придобиване на 8 многоцелеви изтребителя F-16 Блок 70 от България – 1,6 милиарда $.
Съединени американски щати утвърди договорката за 8 изтребителя F-16 за България Финансовата рамка е 1,6 милиарда $ за осемте самолета с цялостен комплект въоръжение и бъдещи модернизации
Стойността на утвърдената договорка е 2,9 милиарда лева по днешния курс на $. Пакетът включва цената на осемте самолета с цялостен комплект въоръжение " въздух-въздух " и " въздух-повърхност ", всички спомагателни системи на самолета, както и бъдещите модернизации и нововъведени оръжейни системи.

Каракачанов посочи, че тази цена е таван и ще се договаря за намаляването ѝ.

Тече двуседмичен период, в който американското държавно управление ще даде на българската страна план на контракт (LOA), в който предстоящата цена за придобиване на осемте самолета с пакет от нужните бойни качества ще бъде в границите на 1,2 милиарда $. Първоначално българският парламент даде позволение цената на 8 нови многоцелеви изтребителя да не надвишава 1,8 милиарда лева По-късно депутатите одобриха в допълнение решение интернационалният контракт за придобиване на нов вид военен аероплан да се отклони от посочената цена.
Българска делегация отпътува за Вашингтон, с цел да договаря за F-16 Българската делегация ще би трябвало да повдигне тематиката за вноските за новите самолети и да упорства те да не се заплащат едновременно
Схемата за заплащане съгласно България би трябвало да е разсрочена, а Съединени американски щати желае еднократно заплащане. След приключване на двуседмичния период и приемане на плана на контракт преговорният развой ще продължи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР