“Смятам, че класата на един играч не е в народността.

...
“Смятам, че класата на един играч не е в народността.
Коментари Харесай

Николай Марков: Марица е голям европейски клуб

“Смятам, че класата на един състезател не е в народността. Може да имаш класни състезатели и те да са българи, а при нас това е факт”, отговори на въпрос за потребността от класни задгранични попълнения в Марица (Пловдив) Николай Марков, координатор връзки в клуба, при гостуването си в предаването Спортна естрада по Пловдивска социална телевизия. “Например Христина Вучкова, Емилия Димитрова, Лора Китипова, Жана Тодорова, и освен те, са волейболистки от международна класа и това, че са българки, а не чужденки, е по-скоро плюс. Смея да настоявам, че Жана и сега играе в огромен европейски клуб. Личното ми мнение, без да наемам с него трансферната политика на Марица, е че не би трябвало да търсим непременна продажба на нашите класни състезателки в чужбина, в случай че по-късно ще се наложи да търсим други положителни волейболистки да заемат техните места в тима. Мисля, че е по-добре да градим престижа на клуба към положителните интернационалните изяви на своя тим, в сравнение с към това, че наши състезателки се осъществят добре в задгранични тимове.”

“Една от огромните заслуги на президента Илия Динков е че е съумял да подбере добър екип, на първо място в лицето на Иван Петков като старши-треньор и на Борис Халачев като управител. Смятам, че те са двата стълба, върху които Илия Динков е съумял да построи това, което е имал като визия за клуба, и се надявам те да са с нас по-дълго време, с цел да може да продължи този напредък на Марица. А положителните хрумвания в клуба могат да дойдат отвред и са постоянно добре дошли”, добави журналистът.

“Плажният волейбол и зимният волейбол са ми на душата и ми е доста болно и доста мъчително, че в България тези спортове са занемарени дотам. Много се надявам, че новото управление на федерацията ще им обърне повече внимание”, сподели още Ники Марков, който работи и като медиен пратеник на ФИВБ и ЦЕВ на надпревари от най-голям сан и по трите дисциплини във волейбола. “Зимният волейбол е един в действителност доста атрактивен спорт, който, за разлика от плажния, от два сезона насам се играе с по трима души в тим и това го направи още по-интересен. Мисля, че в България имаме съвършените условия да го развиваме. Сега е моментът да се навлезе, тъй като към момента конкуренцията не е огромна. Очаквам той да стане част от зимните олимпиади и може скоро да носи и олимпийски медали на България, само че би трябвало федерацията да го вземе драговолно, тъй като без нея няма по какъв начин да стане.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР