Смятам, че имам реални шансове да стана председател на БСП.

...
Смятам, че имам реални шансове да стана председател на БСП.
Коментари Харесай

Крум Зарков смята, че има реални шансове да оглави БСП

" Смятам, че имам действителни шансове да стана ръководител на Българска социалистическа партия. " Това сподели депутатът от партията Крум Зарков, който към този момент разгласи, че ще се включи в борбата за лидерския пост в левицата. Той уточни, че в случай че получи доверието на съпартийците си и оглави Българска социалистическа партия, ще завърши с изключванията и ще възвърне разговора. " Не се кандидатирам против Корнелия Нинова. Изпитвам отговорност към политическата сила. През 2016 година Нинова внесе нова сила в партията и това мигновено даде резултат. След първия директен избор на ръководител партията изглеждаше като решила вътрешния си проблем и трябваше да тръгне напред. Основната неточност е, че не тръгнахме към властта, а още веднъж се загледахме към вътрешнопартийните неща ", изясни Зарков пред NOVA.

Надежда да бъде определен му давало и извършено заседание на младежите в Българска социалистическа партия, където била декларирана волята за смяна. " Корнелия Нинова може да е в силата си, само че Българска социалистическа партия не е. Това се осъзнава от всеки член и симпатизант. Постигането на пагубните резултати и спиралата, която ни води надолу... Мисля, че всички осъзнават тежката обстановка, в която се намира партията. Това, че сме във властта е добре, само че единствено по себе си това няма да реши въпросите на Българска социалистическа партия ", счита депутатът. 

На въпрос дали би свалил доверието си от Нинова като министър, ако получи лидерския пост в Българска социалистическа партия, Зарков отговори: " Аз съм подкрепил с гласуването си в Националния съвет нейното отиване в държавното управление, както и присъединяване на Българска социалистическа партия във властта. Сигурен съм, че тя ще покаже като доста умел политик и с доста опит във властта, че може да се оправи. " По тематиката с отстранения от партията Кирил Добрев депутатът уточни, че той ще продължи да бъде част от Българска социалистическа партия по силата на своето име. " Това, за което беше изключен, е същото, за което беше един от най-приближените на Нинова. Тоест, не трябва да се работи по този метод ", добави той.

Според него един от проблемите в социалистическата партия, изключително през последната година и половина, е фактът, че дебатът за това какъв фактор е Българска социалистическа партия и каква е нейната роля в политическия живот в страната е заместен от взаимни обвинявания и нападки: " Изчистването на тези въпроси няма да се случи, когато изчистваш хора или публицисти, които ги слагат. Ще стане, когато създадеш атмосфера в органите на партията да се приказва и хората вървят в своята партийна организация не с топка в корема и със боязън, а с готовност да чуят и да кажат какво мислят, че би трябвало да прави главната лява партия в страната. "

Коментар от Зарков пристигна и по случая с отстранените публицисти от вестник  " Дума ". " Това, което се случи, не би трябвало да се замита просто по този начин. Става въпрос за отстраняването на сериозно мислещи хора. И те са били сериозно мислещи не към Корнелия Нинова, а към всички ръководители преди нея и ще бъдат сериозни и към идващите ", посочи той.

Депутатът дефинира " войната "  между президента Румен Радев и Българска социалистическа партия като " тежка неточност ", която персонално той не може да си изясни. По думите му обаче тя към този момент е завършила, защото президентът е определен с доста огромно болшинство.

Според Зарков декларацията на ръководещата коалиция против основния прокурор Иван Гешев е значим политически акт и доказателство, че записаното в съдружното съглашение ще се случва. " Главният прокурор ще бъде заменен. Това са неизбежни неща. Идва им моментът ", смята той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР