Смятам, че има манипулации на пазара на промишлен ток. Индустрията

...
Смятам, че има манипулации на пазара на промишлен ток. Индустрията
Коментари Харесай

КНСБ предлага въвеждане на необлагаем минимум

Смятам, че има операции на пазара на индустриален ток. Индустрията е права, тъй като от началото на годината няколко пъти имаше ненормални цени по сегмента "Ден напред ". Основното пояснение обаче не е в производителите, а в търговците. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров. Според него имената на въпросните търговци би трябвало да бъдат казани на взимащите решения. И, в случай че те не подхващат ограничения, въпросните имена би трябвало да се оповестят обществено.

Димитров разяснява и най-новите оферти на КНСБ за данъчни промени. Те ще бъдат разисквани на конгрес в петък, на който ще участва и финансовият министър Владислав Горанов.

Предлагаме въвеждане на необлагаем най-малко. От приходите на всички работещи българи да се приспада минималната работна заплата и останалото да се полза с 10-те %. За задачата трябват 1-1,5 милиарда лв., които обаче ще останат у българите и ще бъдат вкарани в потреблението. 16 страни от Европейски Съюз имат подобен необлагаем най-малко, сподели Димитров.

Според КНСБ би трябвало да бъде повишен и налогът върху дивидентите и да има данъчни тласъци за млади фамилии.

Той бе безапелационен, че неравенствата в България са най-дълбоки в целия Европейски Съюз. Разликата сред най-бедните и най-богатите работещи е 7.7 пъти. Тази неправда се отразява и на спестяванията – 2/3 от българите нямат и един лев в банка. Както споделя шефът на МВФ, това е рисково за публичния мир, разяснява още Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР