Смятам, че българските граждани ще излязат в неделя и ще

...
Смятам, че българските граждани ще излязат в неделя и ще
Коментари Харесай

Илияна Йотова: В неделя хората ще гласуват за промяната


Смятам, че българските жители ще излязат в неделя и ще гласоподават за смяната. Тази смяна би трябвало да продължи, съобщи в изявление за БиТиВи вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя разяснява и снощния спор сред Румен Радев и Анастас Герджиков. В нашия конкурент от самото начало липсваше една думичка – „ смяната “. И няма по какъв начин да не липсва, когато си претендент на партия, която не желае смяна, няма по какъв начин да я използваш, акцентира Йотова.

Вицепрезидентът е уверена, че социалистите и левите хора в неделя ще поддържат нея и Румен Радев. Тя подсети, че на първия тур 93% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия са дали своят вот за двойката Радев-Йотова. Смятам, че на втория тур този % ще бъде повишен, добави претендентът за втори мандат.

Илияна Йотова има вяра също по този начин, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще гласоподава на балотажа и също ще избере смяната. Очаквам това, макар огорчението, макар резултата, макар избрани подозрения, които са се породили в нея. Корнелия Нинова беше повече от 5 години ръководител на Българска социалистическа партия и индивидът, който водеше опозицията в Народното събрание. Единствената опозиционна партия - Българска социалистическа партия, партията, която водеше първа борбата с двойната страна и мафията, която беше мачкана в Народното събрание. Очаквам тази партия да поддържа смяната, акцентира Йотова. Според нея няма кардинални разлики сред Румен Радев и Корнелия Нинова.

Всичко това, което обещахме на хората, от които търсехме поддръжка преди 5 години, ние изпълнихме. Господин Радев не предава, сподели още вицепрезидентът. Ние в институцията, която представляваме, не се занимаваме с партии. Не даваме оценки, добави тя.

По тематиката с разменените дипломатически сигнали сред Анкара и София, Йотова сподели: „ Това е дипломатическа процедура, това са така наречен демарши. Смятам, че всяка една страната би го направила. Стъпката на Министерство на външните работи е навременна, премерена и оправдана. Силно се надявам, че след тези документи и визити нещата в неделя ще имат своя естествен ход “.

Тя разяснява и акциите на Министерство на вътрешните работи против купения избор и реакцията на ГЕРБ и Движение за права и свободи, че това са репресии. „ Вътрешният министър Бойко Рашков се пробва по всевъзможен метод да се ограничи тази процедура. Да наричаш принуда, когато страната желае да е на мястото си, е малко парадоксално и не бих съветвала никой да продължава в тази посока “, сподели Йотова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР