Смята се, че яхтата е собственост на Виктор Медведчук, бивш

...
Смята се, че яхтата е собственост на Виктор Медведчук, бивш
Коментари Харесай

Хърватия ще предаде на Украйна конфискувана яхта на близък до Путин политик

Смята се, че яхтата е благосъстоятелност на Виктор Медведчук, някогашен украински народен представител, прочут с околните си връзки с съветския президент Владимир Путин.

" Държавният секретар в Министерството на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия и началник на междуведомствената работна група за поддръжка на Украйна Франо Матушич е бил осведомен за решението на Районния съд в Сплит за трансфер на плавателния съд " Royal Romance " към Украйна въз основата на питане за правна помощ ", уточни Дума.

Според нея Украйна е получила уверения, че яхтата ще бъде предадена на страната допустимо най-скоро. ARMA е получила утвърждение за повторна оценка на имуществото, преди да пристъпи към продажбата му.

Олена Дума също по този начин уточни, че яхтата е преместена за техническа ревизия през днешния ден.

" Що се отнася до медийните известия за тръгване на иззетата яхта на Медведчук " Royal Romance ", не би трябвало да се основава суматоха. ARMA държи този въпрос под специфичен надзор и има надеждни данни, че яхтата е преместена краткотрайно на 25 януари 2024 година, с цел да се тества техническият й потенциал, плавателните качества и работата на мотора ", уточни тя.

Според формалния представител тези ограничения са били разпоредени от съда в Сплит и се правят под наблюдението на пристанищен капитан и полицейски сили.

Хърватските правоналагащи органи иззеха 92-метровата първокласна яхта " Royal Romance ", за която се счита, че е благосъстоятелност на Виктор Медведчук, през март 2022 година Депутатът е обект на наказания на Европейски Съюз като лице, обвързвано с Кремъл.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР