Смята се, че ученията са по-скоро възпиращи за силите на

...
Смята се, че ученията са по-скоро възпиращи за силите на
Коментари Харесай

Руската армия симулира ядрени удари по време на военни учения край Украйна

Смята се, че ученията са по-скоро възпиращи за силите на НАТО, в сравнение с подготовка за действително разрастване...

Емил Василев 16:54 | 22.05.2024 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 16:29 | 21.05.2024

Илън Мъск към акционерите: „ Дайте ми 25% от акциите на Tesla или в никакъв случай няма да видите роботите! “

КосмосЕмил Василев - 18:20 | 20.05.2024

Физици най-сетне потвърдиха зашеметяващо предсказване на Айнщайн за черните дупки

ХардуерЕмил Василев - 21:03 | 20.05.2024

Blaustahl е флашка с потенциал от няколко килобайта, която ще съхранява данните ви през вековете

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Руските сили са почнали тактически учения с нуклеарни оръжия наоколо до украинската граница, оповестяват разнообразни осведомителни организации.

Наредени от съветския министър председател Владимир Путин, ученията имат за цел да симулират подготовката и евентуалното потребление на оръжейните системи.

Този ход се преглежда от доста военни експерти като възпиращ фактор за убедеността на Москва в засиленото присъединяване на членове на НАТО в спора в Украйна. Путин подреди ученията по-рано този месец. Според съветското министерство на защитата заповедта за учения с тактически нуклеарни оръжия идва след „ заканите “ от страна на Запада, които доближават „ невиждани равнища “.

Кремъл е изключително ядосан от изявление на френския президент Еманюел Макрон. По-рано последният изрече мнение, че е допустимо изпращането на европейски войски за битка с Русия в Украйна.

„ Имам ясна стратегическа цел. Русия не може да завоюва в Украйна. Ако Русия завоюва в Украйна, в Европа няма да има сигурност “,

сподели Макрон пред The Economist неотдавна

Освен това министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън съобщи, че Украйна има право да употребява оръжия, доставени от Лондон, с цел да нападна обекти в Русия.

Вчера Руското министерство на защитата разгласява фрагменти, на които се вижда по какъв начин камиони транспортират ракети до незнайно поле. На него се вижда, че системите за изстрелване са готови, а военнослужещи на летище приготвят бомбардировач, който да носи нуклеарна бойна глава.

Тактическите нуклеарни учения се организират в Южния боен окръг на Русия с щаб в Ростов на Дон. Окръгът граничи с Украйна и обгръща области, окупирани от Русия.

От министерството обявиха, че това е началната фаза на ученията, които включват тренировки по зареждане на ракети-носители, напредване до стартови площадки и зареждане на самолети с хиперзвукови ракети „ Кинжал “.

Според двете страни Беларус, където Русия разположи тактически нуклеарни оръжия предходната година, също ще взе участие.

Русия разполага с голям брой оръжейни системи, способни да носят тактически нуклеарни бойни глави. Те са предопределени за потребление на бойното поле, за разлика от стратегическите бойни глави, предопределени за поразяване на цели градове.

За разлика от стратегическите оръжия, които са предмет на съглашения за надзор на въоръженията сред Русия и Съединени американски щати, тактическите нуклеарни оръжия в никакъв случай не са били ограничавани от сходни пактове. Освен това, Русия не е оповестявала техния брой или други детайлности за тях.

Според съветското министерство на защитата в ученията ще вземат участие ракетните войски, самолетите и военноморските сили на Южния боен окръг. Министерството на защитата съобщи, че първият стадий на ученията включва ракети „ Искандер “ и „ Кинжал “, оповестява Ройтерс.

„ Учението има за цел да поддържа готовността на войските и техниката за бойно потребление на нестратегически нуклеарни оръжия за реакция и абсолютно гарантиране на териториалната целокупност и суверенитета на Руската страна в отговор на провокативни изказвания и закани от страна на някои западни публични лица против Руската федерация. “

подчертават от министерството

Както оповестява The Guardian, при започване на нашествието в Украйна Путин постоянно загатваше нуклеарния боеприпас на Москва, заявявайки, че ще употребява всички нужни средства, с цел да отбрани Русия. Изглежда обаче, че той промени тона си, откакто китайски представители го убедиха да се откаже от нуклеарните си закани.

Въпреки това наскоро той предизвести страните от НАТО, че могат да провокират нуклеарна война, като разположат свои войски в Украйна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР