Смята се, че той е представил невярна информация за изпълнението

...
Смята се, че той е представил невярна информация за изпълнението
Коментари Харесай

По искане на Европрокуратурата: Арестуваха за измама със субсидии кмета на Генерал Тошево

Смята се, че той е показал погрешна информация за осъществяването на план, финансиран от Европейски Съюз, целящ повишение енергийната успеваемост в обществените жилища, оповестиха оттова.



Ето какво гласи цялото известие от:

" По искане на Европейската прокуратура (EPPO) в София (България) през днешния ден беше задържан кметът на град Генерал Тошево (област Добрич) по следствие на машинация със дотации, включваща план за повишение на енергийната успеваемост в обществените жилища.

Днес са осъществени претърсвания и в пространства на общината, в офиси на длъжностни лица, обвинени за присъединяване в разследваните закононарушения. Ще бъдат разпитани няколко очевидци и обвинени.

Фактите са от 2017-2019 година Става въпрос за безплатна финансова помощ, получена от общината по план за повишение на енергийната успеваемост в многофамилни жилищни здания, финансиран от Европейския съюз, в размер на 169 000 евро (около 330 000 лева.). Проектът е предоставен на частен реализатор.

Според доказателствата длъжностни лица, участващи в плана, в това число и кметът, са показали погрешна информация по отношение на осъществяването на СМР, които не са завършили в открития период.

Всички наранени лица се смятат за почтени до доказване на противното пред способените български съдилища.

Европейската прокуратура е самостоятелната прокуратура на Европейския съюз. Той дава отговор за следствието, наказателното гонене и осъждането на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз ", оповестиха от институцията, ръковедона от Лаура Кьовеши.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР