Смята се, че свернокорейският лидер Ким Чен Ун навършва днес

...
Смята се, че свернокорейският лидер Ким Чен Ун навършва днес
Коментари Харесай

Предполага се, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун навършва 40 години

Смята се, че свернокорейският водач Ким Чен Ун навършва през днешния ден четиридесет години. Държавните медии в Северна Корея обаче от десетилетия пазят безмълвие за рождения му ден, съобщи Ройтерс.

За рожден ден Ким се сочи 8 януари, макар че неговият обгърнат в загадъчност режим в никакъв случай не е потвърждавал тази дата, отбелязва организацията. Правителството на Съединени американски щати показва като година на раждане на Ким 1984 година, т. е. тази година той би трябвало да навършва 40 години.

Датите на раждане на бащата и дядото на Ким, които го предшествали като водачи на Северна Корея, са национални празници в властническата страна, отбелязва Ройтерс.

Предполагаемата дата на раждане на Ким Чен Ун пък постоянно е минавала безшумно, без да се загатва в медиите или в календарите на страната.

Най-близо до потвърждаване на датата Северна Корея е била през януари 2020 година, откакто управляващите признаха, че Ким е получил поздравления за рождения ден от тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че и тогава не загатнаха точната дата.

Тази година държавната новинарска организация KЦТА сподели Ким да посещава плантация за пилета дружно с щерка си и висши чиновници.

Разузнаването на Южна Корея съобщи този месец, че счита, че щерка му Ким Джу-е може да е евентуален правоприемник на севернокорейския водач.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР