Смята се, че способността на Ernie Bot да създава изображения

...
Смята се, че способността на Ernie Bot да създава изображения
Коментари Харесай

Ernie Bot на Baidu е по-точен от ChatGPT

Смята се, че способността на Ernie Bot да основава изображения от текстови команди е преимущество пред ChatGPT, написа в отчета.

Теодора Александрова преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 17:54 | 25.03.2023

ДНК от косата на Бетовен разкри огромна изненада съвсем 200 години по-късно

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

IT НовиниДаниел Маринов - 15:36 | 25.03.2023

Нова кислородно-йонна батерия ще промени играта при съхранението на сила от възобновими източници

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Ernie Bot на Baidu има по-добри резултати от ChatGPT, създаден от OpenAI, що се отнася до точността, само че няма задоволително политически знания.

Строгите ограничавания в Китай евентуално са затруднили Ernie Bot да дава отговор на въпроси за политика, съгласно тест, извършен от South China Monitoring Post (SCMP) в неделя.

Когато питат чатбота на Baidu дали Китай е демократична страна, той избегна тематиката, като отговори, че „ към момента не се е научил по какъв начин да дава отговор на този въпрос “, написа в отчета на SCMP. Въпреки това, чатботът може да дава информация в действително време и да показва китайски политици.

За съпоставяне ChatGPT дава по-добри отговори за китайската политическа система, въпреки да има достъп до данни единствено до 2021 година

Ernie Bot против ChatGPT

Смята се, че способността на Ernie Bot да основава изображения от текстови команди е доста огромно преимущество пред ChatGPT. Някои консуматори обаче считат, че ботът може посредством избрани думи да открива изображения в генератори на други страни.

Въпреки това, Baidu акцентира, че чатботът е „ изцяло независимо създаден “ и че моделът Ernie-ViLG го е обучил да конвертира текст в изображения.

Продуктът не е безукорен, само че има огромно търсене, съгласно основният изпълнителен шеф на Baidu, Робин Ли Янхонг. Той съобщи това на скорошно събитие, на което показаха Ernie Bot.

Янхонг призна и че опциите на чатбота би трябвало да бъдат усъвършенствани посредством човешки принос, написа още в отчета на SCMP. Актуализираният модел GPT-4 от OpenAI, който бе пуснат неотдавна, частично засенчи представянето на новата услуга от Baidu.

Докато GPT-4 може да обработва изображения, сътрудникът на OpenAI, Be My Eyes, към момента работи върху тази функционалност.

Резултатите от теста демонстрират преимуществата и минусите на чатботовете. Ernie Bot се отличава с акуратност и в детайли показване на информация в действително време, само че заради рестриктивните мерки в Китай политическите му знания не са на толкоз високо равнище. От друга страна, ChatGPT има доста по-голяма база данни, само че тя е обновена единствено до 2021 година

Способността на ChatGPT да дава задълбочена информация по разнообразни тематики и способността на Ernie Bot да конвертира текст в изображения отличават и двата чатбота сами по себе си.

А напълно скоро чакаме на сцената да се причисли и чатбота на Гугъл, Bard AI – той може тотално да промени бъдещето на чатботовете с изкуствен интелект, а ние с неспокойствие чакаме какво ще се случи оттук насетне.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР