Смята се, че системите за лицево разпознаване в Китай вече

...
Смята се, че системите за лицево разпознаване в Китай вече
Коментари Харесай

Китай насочва системите си за наблюдение към проследяване на журналисти

Смята се, че системите за лицево различаване в Китай към този момент се употребяват в по-голямата част от страната. Но в този момент посредством компанията за разбор на данни за наблюдаване IPVM английската Военновъздушни сили се е сдобила с документи, които демонстрират, че управляващите в провинция Хънан създават система за следене, употребяваща сканираща лицето технология, която може да засича публицисти и други хора, които са разказани като будещи терзание.

Системата, която ще бъде обвързвана с китайската национална база данни, класифицира публицистите съгласно цветовете на светофара - в зелено, жълто и алено, като попадналите в алената категория ще бъдат " третирани както прилича ". Цел за наблюдаване са и други " притеснителни субекти ", измежду които задгранични студенти и дами мигранти. Информацията ще бъде събирана от мобилни телефони, обществени мрежи, данни за карания автомобил, отсядания в хотели, билети за пътувания, благосъстоятелност на парцели и фотоси.

От организацията Human Rights Watch разясняват: " Целта е да се подсигурява, че всички знаят, че могат да бъдат и ще бъдат проследявани ". От компанията IPVM показват: " Техническата конструкция на всеобщото наблюдаване в Китай остава едва разбрана, само че построяването на проследяваща технология за държавен напън върху публицистите е нещо ново. Тези документи осветляват какво желаят китайските управляващи от всеобщото наблюдаване ".
" Тематични библиотеки " от данни
Документите демонстрират, че е имало търг за създаването на новата система, на който са взели участие китайски компании и който е бил извоюван на 17 септември от NeuSoft. Системата включва технология за лицево различаване, обвързвана с хиляди камери в Хънан, която сигнализира управляващите, когато е локализиран някой, пораждащ терзание. Будещите терзание субекти са категоризирани в " тематични библиотеки " във към този момент съществуващата база данни, съдържаща информация и фотоси на живеещите в провинцията.
Реклама
Една от задачите на локалното ръководство в Хънан са публицистите, в това число и задграничните чиновници на медии. Според документите основните публицисти, будещи терзание, ще бъдат разпределяни в три категории, като тревога ще известява по кое време тези от алената и жълтата категория са си купили билет, с цел да пътуват из провинцията.

Системата ще прави оценка и задграничните студенти, разпределяйки ги в три степени на риск - отлични студенти, такива със междинни благоприятни условия и нестабилни студенти. Оценката се базира на всекидневното навестяване на лекциите, резултатите от изпитите, страната на генезис и спазването на дисциплинираност. Училищната администрация ще известява управляващите за студенти, които будят терзание за сигурността, и те ще бъдат проследявани. Фокусът на системата ще бъде и върху дами имигранти, които нямат правото на престояване в страната. Голяма част от тях идват в Китай в търсене на работа или са обект на трафик от прилежащи страни.
Информация за пол, възраст и етнически генезис
Миналата година в. Washington Post писа, че софтуерният колос Huawei е тествал програмен продукт, който може да разпознава хора от етническото малцинство уйгури, след което известява полицията. Компанията е работила по изкуствен интелект, който сканира обособени лица в тълпата и дава информация за пола, възрастта и етническия генезис на даден човек.

Китай е обект на мощен интернационален напън поради обвинявания в репресии над уйгурите в Синдзян. Докато управляващите в Пекин настояват, че ограниченията в провинцията са нужни за предотвратяването на терористични действия.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Марина Станева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР