Смята се, че Ръсел Бентли - американски гражданин, който изчезна

...
Смята се, че Ръсел Бентли - американски гражданин, който изчезна
Коментари Харесай

Руски войници са измъчвали до смърт американец, сражавал се за Москва

Смята се, че Ръсел Бентли - американски жител, който изчезна в следената от Русия Източна Украйна при започване на годината, е бил малтретиран до гибел от съветски бойци, които в този момент би трябвало да се изправят пред съда. Това съобщи висшият съветски проверяващ орган, предава " Ройтерс ".

Бентли умря в следения от Русия град Донецк през април, написа тогава Маргарита Симонян, началник на съветската държавна медия RT. Тя посочи, че той се е " борил там за нашите момчета " и е работил с съветската новинарска работа " Спутник ".

Бентли, роден през 1960 година, се е самообявил за покровител на подкрепяните от Русия сили в Украйна.

Руската държавна осведомителна организация РИА Новости заяви, че той се е включил към проруските бойци в Източна Украйна през 2014 година, а по-късно е работил със " Спутник " и е получил съветско поданство.

Следственият комитет на Русия уточни, че е завършил следствието си и е обвинил трима съветски военнослужещи в измъчването до гибел на Бентли в Донецк на 8 април. Отбелязва се, че по-късно двама от бойците са качили тялото му в кола, която са взривили. На идващия ден на четвърти боец е подредено да реалокира останките на Бентли на друго място в опит да прикрие закононарушението.

Комитетът показва, че обвинените бойци, чиито имена са посочени, са се срещнали с обвиняванията, преди обвинителният акт да бъде изпратен за утвърждение.

Те ще бъдат съдени по разнообразни обвинявания, вариращи от превишаване на властта, потребление на физическо принуждение и изтезания и причиняване на гибел от немарливост до опит за укриване на тежко закононарушение. Не се прецизира дали те са отхвърлили обвиняванията, или не.

Руски медии допускат, че бойците може да са сбъркали Бентли - дал изявление през 2022 година за списание " Роулинг стоун ", озаглавено " Странната история за това по какъв начин един върл тексаски левичар стана пропагандист на Путин от първа линия " -  с американски разузнавач.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР