Смята се, че приготвянето на пилешко месо е една от

Смята се, че приготвянето на пилешко месо е една от ...

6 грешки, които ще развалят печеното пиле

Смята се, че приготвянето на пилешко месо е една от най-лесните задачи за всяка домакиня. Всъщност, в процеса на създаване на кулинарен шедьовър могат да бъдат допуснати досадни грешки, които ще съсипят дългоочаквания резултат. За да запазите пилето си перфектно, не допускайте  тези грешки.
Неправилно съхранение
Ако изберете охладено месо, важно е да го съхранявате правилно след нарязването. Не го оставяйте на масата. При стайна температура патогенните бактерии могат да започнат да се развиват и този процес се развива много бързо. Използвайте и отделна дъска за рязане на месо.
Ако сте закупили замразено месо, размразете го в хладилника, извадете го и го нарежете преди готвене.
Измиване на пилешкото месо

Японско пиле къри в 5 лесни стъпки Японско пиле къри в 5 лесни стъпки
Кърито е ястието с главна буква в Япония. Обикновено се сервира във форми като ориз къри, къри хляб и къри удон. А едно от най-известни...
Много домакини предпочитат да го измият старателно, преди да готвят пилешко. Това е често срещана грешка, тъй като след измиване патогенните бактерии могат лесно да се разпространят из дома. При високи температури всички бактерии умират, така че е много по-добре да не измивате месото, а веднага да започнете да готвите.
Изобилие от подправки
Подправките са въпрос на вкус, но е доста лесно да се прекали с тях, което много хора често забравят. За да бъде вкусът на месото хармоничен, наложително е месото да се натърка с подправки отвътре, а не само отвън, както правят мнозина. Вместо подправки можете да използвате пикантни маринати, които са готови, или можете да си направите сами. За да мариновате добре пилето, поставете го в найлонов плик.
Поставяте пилешките гърди нагоре при печене
Тази подробност играе много важна роля, така че е важно да обърнете дължимото внимание на гърдите. Ако поставите пилешките гърди нагоре, тази част може да остане твърде суха, което много хора не харесват. Ако направите обратното, месото ще бъде много сочно и вкусно.

Лесно пиле за вечеря, което да приготвим у дома Лесно пиле за вечеря, което да приготвим у дома
Една идея за вечеря, която да направим у дома.  Ето необходимите продукти:  2 с.л. зехтин 1/4 c. сок от лайм/лимон 2 ч.л....
Не стигате до коричка на месото
Ако искате да се насладите на пикантния вкус на ястието, не забравяйте да изчакате, докато върху месото се образува приятна и златиста коричка. Ако фурната има режим грил, включете я за 3-5 минути в самия край на процеса на готвене. Това ще е достатъчно и пилето ще покафенее.
Месото "не почива"
Много домакини бързат да сложат запеченото пиле на празничната маса веднага след готвене от фурната. Най-добре е да оставите месото да престои в изключена фурна за 10 минути. Това ще направи месото нежно и сочно. Пилето не трябва да се сервира прекалено топло или студено, запомнете това.
Насладете се на готвенето, наслаждавайки се на вкуса на всяка хапка и експериментирайте с нови рецепти.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com