Смята се, че приготвянето на пилешко месо е една от

...
Смята се, че приготвянето на пилешко месо е една от
Коментари Харесай

6 грешки, които ще развалят печеното пиле

Смята се, че приготвянето на пилешко месо е една от най-лесните задания за всяка стопанка. Всъщност, в процеса на основаване на кулинарен шедьовър могат да бъдат позволени досадни неточности, които ще съсипят дълго чакания резултат. За да запазите пилето си съвършено, не допускайте  тези неточности.
Неправилно предпазване
Ако изберете охладено месо, значимо е да го съхранявате вярно след нарязването. Не го оставяйте на масата. При стайна температура патогенните бактерии могат да стартират да се развиват и този развой се развива доста бързо. Използвайте и обособена дъска за рязане на месо.
Ако сте закупили замразено месо, размразете го в хладилника, извадете го и го нарежете преди готвене.
Измиване на пилешкото месо
 Японско пиле къри в 5 лесни стъпки Японско пиле къри в 5 лесни стъпки
Кърито е ястието с основна писмен знак в Япония. Обикновено се сервира във форми като ориз къри, къри самун и къри удон. А едно от най-известни...
Много домакини избират да го измият усърдно, преди да готвят пилешко. Това е постоянно срещана неточност, защото след измиване патогенните бактерии могат елементарно да се разпространят из дома. При високи температури всички бактерии умират, тъй че е доста по-добре да не измивате месото, а незабавно да започнете да готвите.
Изобилие от подправки
Подправките са въпрос на усет, само че е много елементарно да се прекали с тях, което доста хора постоянно не помнят. За да бъде усетът на месото съразмерен, налага се месото да се натърка с подправки от вътрешната страна, а освен извън, както вършат мнозина. Вместо подправки можете да употребявате пикантни маринати, които са подготвени, или можете да си извършите сами. За да мариновате добре пилето, поставете го в найлонов плик.
Поставяте пилешките гърди нагоре при печене
Тази детайлност играе доста значима роля, тъй че е значимо да обърнете дължимото внимание на гърдите. Ако поставите пилешките гърди нагоре, тази част може да остане прекомерно суха, което доста хора не харесват. Ако извършите противоположното, месото ще бъде доста сочно и вкусно.
 Лесно пиле за вечеря, което да приготвим вкъщи Лесно пиле за вечеря, което да приготвим вкъщи
Една концепция за вечеря, която да създадем вкъщи.  Ето нужните артикули:  2 с.л. зехтин 1/4 c. сок от лайм/лимон 2 ч.л....
Не стигате до коричка на месото
Ако желаете да се насладите на пикантния усет на ястието, не забравяйте да изчакате, до момента в който върху месото се образува приятна и златиста коричка. Ако фурната има режим грил, включете я за 3-5 минути в самия завършек на процеса на готвене. Това ще е задоволително и пилето ще покафенее.
Месото " не почива "
Много домакини бързат да сложат запеченото пиле на празничната маса незабавно след готвене от фурната. Най-добре е да оставите месото да престои в изключена фурна за 10 минути. Това ще направи месото нежно и сочно. Пилето не би трябвало да се сервира прекомерно топло или студено, запомнете това.
Насладете се на готвенето, наслаждавайки се на усета на всяка хапка и експериментирайте с нови предписания.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР