Смята се, че на платото Гиза в Египет са построени

...
Смята се, че на платото Гиза в Египет са построени
Коментари Харесай

Изгубената четвърта голяма пирамида в Гиза и нейната мистерия

Смята се, че на платото Гиза в Египет са издигнати три огромни пирамиди – Хеопс (Хофу, Хуфу), Хефрен (Хафра, Кафре) и Микерин (Менкаура).

Но има доста странна история, която гласи, че преди към 300 години друга огромна пирамида е стояла до тях. И внезапно тя изчезва … Съществуват разнообразни хипотези, една от които е, че „ извънземни са взели пирамидата “.

През 1700 година датският откривател Фредерик Нордерн пътува до Египет и вижда четири огромни пирамиди на платото Гиза. Той ги рисува, а по-късно разгласява своите разкази и скици за Египет в книгата „ Египетско пътешестване до Нубия “.

Нордерн написа за пирамидите: “Има четири от тях, които притеглят вниманието на любопитните. “. Той разказва, че „ четвъртата се разграничава от първите три по тъмния цвят и е направена от материал, сходен на черен гранит “. Поради това четвъртата пирамида постоянно е наричана „ Черна пирамида “.

Официалните историци изрично отхвърлят опцията за четвърта огромна пирамида в Гиза. Те единомислещо настояват, че „ Нордерн несъзнателно е взел една от дребните сателитни пирамиди, стоящи покрай пирамидата на Микерин, за четвъртата огромна пирамида “.

Но е подозрително това да е било по този начин. Тези три дребни пирамиди се състоят от елементарни блокове пясъчник и не са черни или тъмни.

И трите са с идентичен размер, тъй че в случай че Нордерн е сбъркал една от тях с Четвъртата огромна пирамида, за какво е пренебрегнал другите две? Освен това, сходни сателитни пирамиди стоят покрай пирамидата на Хеопс, само че тях Нордерн не ги брои.

През предишните епохи в Европа има и доста по-странни рисунки на пирамидите в Гиза, които изобразяват четири пирамиди или даже доста повече. Една от тях изобразява река Нил, протичаща сред пирамидите.

Всички тези странни рисунки са елементарно обясними: те не са нарисувани от самите очевидци, а въз основа на разкази на очевидци или като цяло въз основа на разкази на тези, които са слушали някой, който е приказвал с някой, който в миналото е срещнал странник, завърнал се от Египет …

Но самият Нордерн е бил в Египет и е нарисувал тези пирамиди. Той също по този начин рисува и разказва доста други египетски неща, в това число хора, монументи на фараоните, архитектура, съоръжения, карти и така нататък

И няма нищо измислено. Така че най-вероятно той не е измислил четвъртата пирамида и тя е съществувала в реалност.

Съдейки по чертежа на Нордерн, четвъртата пирамида се е намирала на разстояние от трите пирамиди, само че на хипотетичното й място не са открити признаци, че там в миналото е имало някаква огромна конструкция.

Има версии, че четвъртата пирамида е била разглобена камък по камък малко откакто е била следена от Нордерн. Най-вероятно е била по-малка от трите огромни пирамиди и нейните черни гранитни блокове са били от огромна стойност за локалните строители.

Защо не са я разглобили по-рано? Може би просто по този начин се е случило, а може би в миналото е имало повече пирамиди и последователно всички са били разглобени, а по-късно е пристигнал редът и на тази. Населението пораства, хората се нуждаят от домове, а с наличните камъни в Египет напрежението пораства.

В Египет има доста руини от разнообразни антични структури, които в миналото са били пирамиди или храмове. Те просто са били разглобявани камък по камък, век след век от локалните поданици.

През XIX век може би са стигнали до Големите пирамиди, само че там камъните са прекомерно огромни и тежки, а по това време обществото става по-образовано и стартира да цени антиките.

Има и друга доктрина, че Нордерн в действителност е видял четирите огромни пирамиди на платото Гиза, инцидентно попадайки в паралелна Вселена, където има не три Големи пирамиди, а четири.

Но всичко това са единствено теории.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР