Смята се, че кучетата имат около 300 милиона обонятелни рецептори

...
Смята се, че кучетата имат около 300 милиона обонятелни рецептори
Коментари Харесай

Полицейските кучета се включиха в борбата срещу COVID-19 в Латинска Америка

Смята се, че кучетата имат към 300 милиона обонятелни рецептори - доста повече, в сравнение с хората, на което се дължи изключителното им подушване.

Те от дълго време се употребява за разкриване на опиати, оръжия и трупове. Сега полицейските кучета в Латинска Америка се образоват да откриват COVID-19, заяви Агенция Франс Прес.

В Ел Салвадор полицията употребява изкуствени аромати, сходни на потта на човек, инфектиран с ковид, за образование на кучета.

" Не е толкоз елементарно, тъй като вариантите COVID-19 наподобява доста се трансформират ", сподели Уилбър Аларкон, треньор на кучета в полицията за битка с опиатите в Централна Америка.

Тези, които са известни досега, са синтезирани и от тях са извлечени псевдо аромати за образование на кучетата, изяснява той по време на районно образование за тренировки на кучета в Мексико.

Аларкон чака четириногите полицейски чиновници скоро да стартират да патрулират по летищата, автобусните терминали и граничните пунктове в Мексико.

Кучето открива и маркира инфектираното лице, задейства се непоколебим протокол за биобезопасност, което понижава рискът намиращи с непосредственост до инфектирания човек да се заразят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР