Смята се, че керванът е най-големият, тръгвал от Централна Америка

...
Смята се, че керванът е най-големият, тръгвал от Централна Америка
Коментари Харесай

Керван от 8 000 мигранти се насочва към границата на САЩ

Смята се, че керванът е най-големият, тръгвал от Централна Америка за повече от година и идва като връх от 10 000 мигранти, задържани единствено този месец на югозападната граница.

Миналата седмица Съединени американски щати затвориха за малко два железопътни прелеза в Тексас, които са от решаващо значение за мексиканската стопанска система, защото граничните патрули бяха преназначени, с цел да се оправят с невиждания скок.

Г-н Блинкен, министър на вътрешните работи Алехандро Майоркас и съветникът по вътрешната сигурност Лиз Шерууд-Рандал ще се срещнат с мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор в Мексико Сити в сряда, с цел да обсъдят способи за справяне с провокациите, свързани със сигурността на границите, съгласно изказване на Държавния департамент.

„ Тяхното изказване. Посещението в действителност ще има за цел да се срещнем с миграционните потоци и да приказваме с президента Лопес Обрадор и неговия екип за това какво повече можем да създадем дружно “, сподели представителят на Белия дом по наци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР