Смята се, че г-н Мбурия е на 117 години, вероятно

...
Смята се, че г-н Мбурия е на 117 години, вероятно
Коментари Харесай

Кралят връчва медали на кенийски ветеран, за когото се смята, че е на 117 години - докато кралицата храни слонче

Смята се, че господин Мбурия е на 117 години, евентуално един от най-възрастните мъже в света.

Коментирайки дълголетието на господин Мбурия, сподели: „ Мисля, че би трябвало да сте живели на див мед и скакалци. “

Изображение: Кралят поздравява Самвели Мбурия

Г-н Мбурия съобщи военните си почести, като направиха доста други кенийци по време на протеста на Мау Мау през 50-те години на предишния век - антиколониално придвижване, противопоставящо се на английското ръководство в Кения, което по-късно беше потиснато от английските управляващи.

Кенийски боен личен състав, който се биеше със съдружниците през Втората международна война, получи се отърваха от медалите си през интервала от боязън да не бъдат упрекнати като английски колаборационисти.

Какво беше въстанието на Мау Мау?

Дъщерята на господин Мбурия, Ида Кагвени, 54, сподели, че медалите на татко й са били изгубени и разказа настроенията измежду кенийците някогашен боен, защото битката за преустановяване на английското ръководство стана насилствена.

Крал Чарлз в Кения: Монархът споделя, че „ няма опрощение “ за „ неоправдани дейности на насилието “ по време на английското ръководство

Тя сподели: „ Те се опасяваха да бъдат открити с тези медали поради Мау Мау. През това време някои от тях ги хвърлиха в морето или ги скриха и не знаят къде са ги скрили. “

Ветеранът, говорейки посредством щерка си, сподели: „ Толкова съм благополучен и горделив да получавам медалите си от краля. "

Кралят благодари на господин Мбурия, като сподели: „ Надявам се, че всички подобаващи са там ", на церемонията по връчването, извършена на гробището на Комисията за военни гробове на Британската общественост в Найроби.

74-годишният монарх се спъна в някаква разхлабена подправена трева, до момента в който посещаваше гробовете, само че бързо възвърне равновесието си.

Кралят се спъна по време на кралското посещаване

Прочетете повече:
Племенница на кенийска жена, „ убита от английски боец “, приканва краля да работи по време на визитата
Новите монети от кралския монетен двор честват пристрастеността на краля към природата и дивата природа

Кралската двойка също отдели време да посети резервати за животни празнувайки кенийци, които се застъпват за хуманно отношение към животните и запазване на околната среда.

беше снимана да храни с мляко бебе слон в сиропиталището за слонове на Sheldrick Wildlife Trust, което сполучливо е отгледало 316 сирачета.

Тя беше забелязан също да дава храна на магаре в убежището за магарета Брук в столицата.

Изображение: Кралица Камила в сиропиталището за слонове Sheldrick Wildlife Trust Изображение: Кралят и кралицата с осиротяло носорог в сиропиталището Sheldrick

Във вторник, краля за „ отвратителни и неоправдани актове на принуждение “, осъществени от британците против кенийците, изключително по време на въстанието на Мау Мау.

Жестокости бяха осъществени и от двете страни, само че бунтовниците на Мау Мау претърпяха доста малтретиране.

Деветдесет хиляди кенийци са били убити, измъчвани или осакатени, като доста от тях са държани в лагери за задържане.

Преди визитата му имаше възобновени апели към краля да сервира публично опрощение от кениеца Комисията по правата на индивида, която изиска " недвусмислено обществено опрощение ", и от тези, чиито родственици са претърпели принуждение.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР