Смяната на трима министри е опит да се успокои напрежението

...
Смяната на трима министри е опит да се успокои напрежението
Коментари Харесай

Социолози предрекоха още смени на министри и трусове след падането на Радев, Нанков и Московски

Смяната на трима министри е опит да се успокои напрежението в обществото, изясняват социолози. Възможни ли са още промени в държавното управление „ Борисов” 3?
Имената на новите министри занапред ще станат ясни след диалози с съдружните сътрудници. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов няма да оглави министерството на вътрешните работи – той е ангажиран с партийна активност, оповестява bTV.

Засилва се упованието за още рокади. По неофициална информация с постовете могат да се разделят най-малко двама министри.
Ситуацията с три оставки едновременно не е невиждана – в края на 90-те години тогавашният министър председател Иван Костов смени 10-има министри в един и същи ден.

След измененията в три министерства е време за разбори. Според социолога Кольо Колев се основава чувство за неустойчивост, като са вероятни и предварителни избори. „ Мнозинството, което ръководи е много нежно, то има двама индивида повече, което съумява да го крепи”, споделя Колев.
Според него Българска социалистическа партия няма да завоюват от обстановката. „ Има голямо търсене на политическа опция отвън главните политически играчи. Ако не се появят нови може да има реанимация на дребните политически играчи”, добавя той.
Социолозите са в очакване на нови земетресения във властта и нови смени на министри. „ Има няколко фактора, които подсказват, че ще има смени и в други министерства, като правораздаването поради казуса с комерсиалния регистър”, счита Даниел Смилов от Центъра за демократични тактики.
Според Смилов Българска социалистическа партия мъчно се възприема като опция на ГЕРБ поради абсурда с предприемача Бенчо Бенчев и Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР