Смяната на шефовете на НАП и Митниците може да доведе

...
Смяната на шефовете на НАП и Митниците може да доведе
Коментари Харесай

ГЕРБ предупредиха за рискове от смяната на шефовете на НАП и Митниците

Смяната на шефовете на Национална агенция за приходите и Митниците може да докара до внезапно намаляване на приходите в държавния бюджет. Това предизвестиха от ГЕРБ на ексклузивен брифинг през днешния ден

Те упрекнаха служебния кабинет, че прави промени на основни позиции в държавните институции без осъществен разбор.

Както е известно шефът на Национална агенция за приходите Галя Димитрова беше отстранена от поста си през днешния ден, като актуалният финансов министър Асен Василев уточни три аргументи за това – приключването на данните на 6 млн. жители от осведомителните масиви на Национална агенция за приходите през 2019 година, ниска събираемост на ревизионните актове и ниско равнище на потвърждаването им.

„ Галя Димитрова работи в системата на Национална агенция за приходите от 27 години, началник е в последните 4 години. Тя със своя опит сподели, че системата даже в пандемия се оправя по ослепителен метод “, отбрани я Кирил Ананиев.

„ Скоро ще постъпят два източника на запас от 511 млн. лева и преместването на датата на корпоративния налог. Служебният кабинет няма никакво право да си припише тези доходи, тъй като те ще са вследствие на нашата работа “, разгласи Ананиев.

„ Аз бях министър в първия длъжностен кабинет на президента Радев. Тогава на мен  ми бяха сложени задания неотложно да уволня изпълнителните дирекции на Национална агенция за приходите и Митниците. Моят отговор беше безапелационен, че първо би трябвало да уволни мен “, описа още някогашният финансов министър Кирил Ананиев.

Предишният длъжностен кабинет ръководи от януари 2017 година до май 2017 година, след като  второто държавно управление на Борисов подаде оставка поради загубата на президентските избори. То беше ръководено от Огнян Герджиков.

„ Второто искане към мен при признат бюджет бе да увелича бюджета на Министерството на защитата с 300 млн. лева, без никакви източници за това “, напомни си Ананиев. „ Това вярна политика ли е “, попита той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР