Смяната на ръководни кадри в държавните структури продължи и в

...
Смяната на ръководни кадри в държавните структури продължи и в
Коментари Харесай

Агенцията по горите и Напоителни системи са с нови шефове

Смяната на управителни фрагменти в държавните структури продължи и в понеделник. Сменени са шефовете на Изпълнителната организация по горите и на сдружението " Напоителни системи ", които са част от системата на Министерството на земеделието.

За шеф на Агенцията по горите е назначен Стоян Тошев, който досега оглавява Държавното горско стопанство – София. Тошев сменя на поста Филип Ковашки, който напускал по лично предпочитание.

Ковашки оглави организацията през декември 2021 година Преди няколко предшественикът му Александър Дунчев, който беше народен представител от " Продължаваме промяната ", подлага на критика ръководството на бранша с претекста, че на управителни позиции се назначават партийни фрагменти, свързани с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Той ги дефинира като " поръчкови шефове ", чиято задача е да дават дървесина на занижени цени на избрани компании. Думите му провокираха скандал в ръководещата тогава четворна коалиция, в чието държавно управление земеделското министерство се ръководеше от Иван Иванов от Българска социалистическа партия.

В понеделник беше обявено също, че Атанас Мулетаров е определен за изпълнителен шеф на държавното сдружение " Напоителни системи ". Той сменя Николай Чалъков, който беше отпред на сдружението от февруари. В известието е посочено единствено, че Мулетаров има дълготраен опит в " Напоителни системи " ЕАД, като от 2011 година досега е бил шеф на дирекция " Собственост и наеми " в централното му ръководство.

В неделя някогашният министър на земеделието Иван Иванов алармира, че развиването на бранш " Земеделие " през последните седмици може да бъде систематизирано накратко - назначение на фрагменти от служебния кабинет, свързани с ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР