Смяната на председателя на партията не е на дневен ред,

...
Смяната на председателя на партията не е на дневен ред,
Коментари Харесай

Социалисти: Смяната на председателя на партията не е на дневен ред

Смяната на ръководителя на партията не е на дневен ред, защото той се избира директно от членовете, а не от конгреса, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия и учредителен секретар на партията Борислав Гуцанов по Българска национална телевизия. " Националният съвет на Българска социалистическа партия взехме решение, че форумът ще е на на 11-12 февруари. На него ще бъде разисквано възобновяване на програмата, което е извънредно значимо, тъй като би трябвало да сме в крайник със съвремието. Предстои да се гласоподават и промени в устава за организационното положение ", разясни Гуцанов. 
Според него стартиране на някакви заявления в общественото пространство за евакуиране на конгреса по-рано във времето са несериозни. Общинските конференции на 200 от общо 265 организации към този момент са минали и има единствено 5 или 6 с такова виждане, заяви Гуцанов.
Според зам.-председателя на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в медиите вървят спекулации за по-ранно осъществяване на конгреса, които изрично не са правилни. " Искам да успокоя нашите членове и симпатизанти, че конгрес ще има на 11-12 февруари, с явен дневен ред, подготовка за нов правилник и стратегия. На него ще поставим началото на подготовката за идните локални избори ", разясни Свиленски.
" На консултациите президентът Ручен Радев още веднъж се опита да хвърля обвинявания върху левицата. Това държавно управление беше с неговите министри - Асен Василев и Кирил Петков. Той ги вкара в политиката. Когато насочва рецензии, би трябвало да си зададе въпрос той какъв принос има към тези, които подлага на критика. Критиките, които чухме за самолетите - нашите министри в постоянното държавно управление са дали своят вот " срещу ", заключи Свиленски.
" Ако чакаме резултат в посока съставяне на държавно управление с първи мандат - той е негативен. По-важното е, че успяхме в тези диалози да разбираем на президента какъв брой е значимо в същото време, което беше обещано за съвещания, да се одобри бюджет за 2023 година Заявихме нашата позиция, че беше неточност да не се внася план за бюджет, да се внася закон за удължаването на сегашния. Хубавият резултат е, че към този момент се мисли върху повишение на минималната работна заплата, а до неотдавна служебното държавно управление твърдеше, че тя не би трябвало да се покачва от 1 януари ", разяснява Свиленски.  " В рамките на на Народното събрание организирахме диалози с всички групи за едно базово единодушие, което да не счупи бюджета, само че и да не остави хората без приходи. Намерихме такова единодушие ", добави той.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР