Смяната на председателя на Народното събрание всъщност е репетиция за

...
Смяната на председателя на Народното събрание всъщност е репетиция за
Коментари Харесай

Журналист: Най-важното от всичко е, че младите хора спонтанно излязоха снощи на улицата

Смяната на ръководителя на Народното събрание в действителност е подготовка за нови парламентарни избори, даже Карадайъ май си го сподели тъкмо по този начин. 

Това разяснява пред Нова тв журналистът Йово Николов. 

Предполагам, че цялото това бързане за нови избори е да не се получи измежду хората този катарзис, който видяхме през днешния ден при депутата от Има Такъв Народ, който реши, че към този момент не желае да е от тази партия, уточни той.

Какво ще се случи вбъдеще, няма по какъв начин да се предвижда. Самите депутати и водачи на партии споделят, че не знаят какво ще се случи. Но значимото нещо, което би трябвало да се каже е, че аз бях сюрпризиран от спонтанността на хората, които нощес излязоха на площада. Че сходно нещо имаше през 2013 година, когато назначиха Пеевски за началник на ДАНС. Тази спонтанност ме изненада и това е извънредно значимо, тъй като това са все младежи с деца, с колелета. Това демонстрира, че реакцията на хората да излязат на улицата е в действителност спонтанна. Т.е. имаме промяна на поколението в политиката, уточни той.

Когато Никола Минчев стана началник на Народното събрание, аз се запитах дали майката на това момче знае с какво се е захванал сина й, какво прави. Защото с предните ръководители - Цвета Караянчева, Цецка Цачева аз имах културологичен проблем. А това момче е младо, образовано, възпитано, диалогично с родословна история. И това е някакво потомство, което идва, с цел да изрита тези хора, които със своята надменност до момента вилнееха със своята незначителност и нелепост в Народното събрание и това прави разликата. Страшно мощно усещане ми направи Асен Василев като се обърна към Движение за права и свободи и им сподели, че те не са краткотрайни хора, а непрекъснати и ще им пречат на старите и няма да им разрешат да продължава да се случват онезци неща, които гледахме до момента. Така че считам, че това е положително нещо, което се случва в обществото, добави журналистът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР