Смяната на посланика на САЩ у нас е нормална и

...
Смяната на посланика на САЩ у нас е нормална и
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Смяната на Херо Мустафа няма общо със случващото се в правителството

" Смяната на посланика на Съединени американски щати у нас е естествена и рутинна. Абсурдни и нелепи са тълкованията за връзка със промяната на посланика с вътрешните събития в страната. Иска ми се да разсеем тези целенасочени манипулации`, това съобщи пред Българска национална телевизия Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб в България.

Тя посочи, че системата за промяна на дипломат на Съединени американски щати съществува от доста години.

Мандатът на всеки един американски дипломат е тригодишен, без значение дали е кариерно или политическо предопределение, акцентира тя.

Поптодорова съобщи, че в България по предписание се назначават постоянно политици от кариерата.

" Досега не сме имали политическо предопределение. Това е обвързвано с покрайнините на района, това не е елементарен пост, не е лесна и ситуацията в тази част на Европа. Винаги сме се радвали на опитни и кариерни дипломати. Такъв кариерен дипомат се готви за правоприемник на госпожа Мустафа ", сподели Поптодорова.

Според нея дори относително късно е почнала процедурата по промяната ѝ.

" У нас идва умел професионален дипломат, който е бил в две столици на Балканите и познава Балканите. В никакъв случай няма да има промяна на политиката на Съединени американски щати ", беше безапелационна Елена Поптодорова
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР