Смяната на подложките на столичната улица Граф Игнатиев се дължи

...
Смяната на подложките на столичната улица Граф Игнатиев се дължи
Коментари Харесай

300 000 лв. спестила сменената подложка от ремонта на Графа

Смяната на подложките на столичната улица " Граф Игнатиев " се дължи на некомпетентността от страна на възложителя - Столична община. Tака създателят на първичния план за трамвайно трасе на " Граф Игнатиев " инж. Румен Борисов разяснява пред публицисти процесът и решението на експертния съвет.

Спестените пари от заменената поставка за релсите на " Графа " по негови данни е към 300 000 лева

В идейния план единствено новата структура е значима, а съответните материали се прецизират на по-късен стадий. Обяви ли се поръчката към този момент нищо не би могло да се направи, разясни той.

Поставената поставка на Графа от остарели релсови гуми стартира да виброизолира постройките в един честотен диапазон от 88 херца нагоре. Най-опасните честоти са от 30 до 80 херца, а предварителната планувана полиуретанова поставка би могла да обезпечи 80% отбрана на постройките, изясни инж. Борисов.

Според него, в случай че бяха заменени рамо релсите на " Графа ", отново щяло да бъде по-добре, в сравнение с в този момент. " Сега се получава нещо, че сме дали едни пари, само че дали подложката ще прави работа в някакъв честотен диапазон, не е чак толкоз значимо ", отсече той.

Инж. Борисов посочи, че домовете по протежението на " Графа " са по-малко предпазени. Няма нищо ужасно за постройките, тъй като те са по-добре, в сравнение с бяха преди ремонта, акцентира инж. Борисов и предизвести, че възможен проблем може да се появи след 10-15 години.

За такива обекти може да се съди за качеството на структурата след 8-10 години. Ако тогава нещата са добре, значи сме си свършили работата, изясни той. Лично инж. Борисов по-скоро не би сменил подложката, за която той е упорствал.

" Настоящата поставка с равнища е по-лоша от плануванаъа ", сподели още инж. Борисов и добави, че промяната на поставка за релсите се дължи от непросветеност, тъй като " не знаят какво вършат ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР