Смяната на областните управители няма да започне от днес. Това

...
Смяната на областните управители няма да започне от днес. Това
Коментари Харесай

Смяната на областните управители ще стане поетапно и няма да започне от днес

Смяната на регионалните шефове няма да стартира от през днешния ден. Това разгласи министър председателят Николай Денков при започване на съвещанието на Министерския съвет. Той посочи, че те ще бъдат заменени поетапно.

На 12 юни, когато бяха наводненията в Берковица и още няколко обитаеми места в Северозападна България, в явно координирана акция всички регионални шефове в страната подадоха оставка. Всички те са назначени на постовете си от управлявалото допреди седмица служебно държавно управление на президента Румен Радев.

 Враждебността сред Радев и кабинета докара до вълна от оставки на регионални шефове Враждебността сред Радев и кабинета докара до вълна от оставки на регионални шефове

Последва реакция от страна на държавното управление. То дефинира случилото се като невиждана акция, която " слага на тестване осъществяването на законовите отговорности на изпълнителната власт ". Премиерът добави след позицията на кабинета, че ще изиска от всички регионални шефове да вземат незабавни ограничения за предварителна защита против възможни наводнения,

" Днес няма да избираме нови регионални шефове. Сегашните ще продължат да извършват отговорностите си и ще бъдат замествани поетапно, когато сме сигурни, че новият човек ще може да извършва уместно функционалностите си. Не би трябвало да има политизиране на тази позиция ", сподели през днешния ден Денков.

 Премиерът изиска от регионалните шефове в оставка незабавни ограничения против наводненията Премиерът изиска от регионалните шефове в оставка незабавни ограничения против наводненията

Той акцентира, че регионалните шефове съставляват страната в съответните райони и " не извършват отговорности на обособена политическа мощ или настрана лице, което ги е назначило ".

" Няма място за политически изявления от тяхна страна, в случай че някой от тях няма упоритости, свързани с локалните избори ", добави министър председателят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР