Смяната на министъра на отбраната е рязка и нетрадиционна от

...
Смяната на министъра на отбраната е рязка и нетрадиционна от
Коментари Харесай

Христо Иванов: Светът навлиза в нова епоха и правителството се адаптира

Смяната на министъра на защитата е внезапна и нетрадиционна от позиция на естествената политическа процедура, само че тя съставлява акомодация на кабинета към нова интернационална действителност, съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов от трибуната на Народното събрание във връзка препоръчаната промяна на министъра на защитата. 

“Ние се намираме в една коренно изменена среда. Навлизаме в напълно нова ера. Тази промяна е внезапна, тя е нетрадиционна от позиция на естествената политическа процедура. Именно от позиция на това, че тя е акомодация на кабинета към една коренно изменена действителност ”, съобщи Иванов.

“Тази коренно изменена действителност ще промени интернационалните връзки, ще промени България и българската политика. Започва и с смяна в кабинета ”, добави той.

Христо Иванов съобщи, че новата действителност изисква да се борави деликатно с думите като главен политически инструмент. Именно вярното боравене изисква нещата да се назовават с точните им имена, а точно интервенцията в Украйна да се дефинира като война.

“Използването на думата война не е избор на боен или политик, то е фундаментален термин на интернационалното право. Нежеланието на Путин да употребява това разбиране е отвращение да влезе на терена на Хагските конвенции, които го формулират, е да носи следствията за тях ”, сподели той.

Христо Иванов съобщи, че българската позиция сега не е против Русия, а против президента Владимир Путин и неговата политика. Той го дефинира като зложелател на България.

“Путин ни е зложелател, тъй като това е деспот, който тиранизира личния народ в името на личното си оцеляване. Той стартира тази кървава случка и руснаците в никакъв случай няма да му го простят. На първо място това е закононарушение против съветския народ ”, съобщи той.

“Путин ни е зложелател, тъй като неговата война не е просто за Украйна. Неговата война е война за предефиниране на обстановката в Източна Европа и по тази причина е доста значимо нещата да се посочват с имената им ”, добави Иванов.

“Нашият народен интерес е Източна Европа да не бъде част от имперска външна страна. Нашият народен интерес е страните от Източна Европа да може сами да дефинират и да взимат решения за своята сигурност и по какъв начин да я подсигуряват. От тази позиция – да, Путин ни е зложелател ”, сподели той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР