Смяната на летни със зимни гуми трябва да бъде извършена

...
Смяната на летни със зимни гуми трябва да бъде извършена
Коментари Харесай

Кога сменяме летните гуми

Смяната на летни със зимни гуми би трябвало да бъде осъществена преди 15 ноември, когато влиза задължението за каране с подобаващи гуми. Специалистите припомнят, че притежателите на коли би трябвало да знаят - по този начин се покачва сигурността и се понижават злополуките.

Синоптиците по отношение на идното захлаждане предлагат промяната на гумите да стане допустимо най-скоро.

„ Изработката на зимни гуми е направена от мека примес, която разрешава да резервира разтегливост в извънредно студено време и основава непрекъснато сцепление със студената настилка… съкратяват спирачния път и основават сцепление при зимни условия, в това време основават надзор над транспортното средство “, изясни пред Българска национална телевизия Петя Иванова - продавач съветник.

На пазара има към този момент и всесезонни гуми, които също дават отговор на условията на закона. Специалистите предлагат те да се употребяват не повече от две години.

Зимните гумите могат да се познаят от пръв взор по маркера, който е признат от всички производители: Ако карате с износени гуми от Пътна полиция имат право да спрат автомобила до премахване на нередностите и да ви глобят:

„ Глоба от 150, 50, 20 лв. или краткотрайно прекъсване на моторното транспортно средство не е методът, по който да запазим нашия живот. Същевременно подсещаме и възбраната за ръководство и потребление на автомобилни гуми, които са със шипове по пътищата от републиканската пътна мрежа “, съобщи Ботьо Гиргинов - КАТ-Пътна полиция.

От полицията могат да наложат санкции и за фарове и габарити, които не светят, както и за неработещи чистачки и липса на течност за измиване на стъклото. /Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР